FK Velež u velikim problemima: Ibro Rahimić žestoko kažnjen!

Zbog incidenta na Otoci

FK Velež u velikim problemima: Ibro Rahimić žestoko kažnjen!

E. Čaušević

Trener Veleža, Ibro Rahimić, suspendovan je na četiri mjeseca zbog incidenta na derbiju protiv Olimpika.

Naime, danas je održana sjednica Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, a glavna tema bio je derbi Olimpika i Veleža koji se prije nekoliko sedmica igrao u Sarajevu.

Rahimić se tokom derbija sa Olimpikom ponašao poprilično nesportski zbog čega je protiv njega pokrenut disciplinski postupak sa suspenzijom odmah nakon meča na Otoci.

Trener Veleža nije vodio svoj tim nakon tog meča, a danas je saznao i konačnu kaznu. Kako nezvanično saznajemo iz izvora bliskih Savezu prema Rahimiću nije bilo milosti i on je suspendovan na čak četiri mjeseca što je veliki problem za Rođene koji se bore za prvo mjesto i Premijer ligu BiH.

Podsjećamo, za vrijeme meča na Otoci trener Veleža u nekoliko navrata je izgubio živce te je domaćim igračima, što je i sam priznao poslije susreta, uputio niz nepristojnih psovki.

Zeba razočaran prijetnjama Rahimića: To je njegova sramota, nismo na ulici!

Nakon utakmice protiv Veleža veliko razočaranje pokazao je iskusni igrač Olimpika, Zajko Zeba, za kojeg je Rahimić rekao da ga je vrijeđao, ali je igrač Olimpika to demantova i objasnio šta se desilo.

Rahimić je priznao psovanje ustaške majke Danijelu Stojanoviću, prvotimcu Olimpika, ali i da ga Zajko Zeba vrijeđao.

"Nikad to ne bih Zebi uradio prvi, 100 puta mi je opsovao majku. On misli da je neka ličnost, neki kabadahija", istakao je između ostalog Rahimić.

SportSport.ba je kontaktirao Zebu koji je odlučio da odgovori na prozivke trenera Mostaraca.

"On je trener sa licencom, a tako se ponaša. To je njegova sramota, priznao je da je psovao Stojanoviću. Neću ni da odgovaram na te prijetnje, zna se valjda ko prijeti...", kazao je Zeba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ističe da želi da se strasti što prije smire.

"Nismo na ulici. Mi trebamo biti sportski uzori mlađima, a ne da budemo uličari. Trener treba da je pedagog, da smiruje strasti ako dođe do varnica".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
ZEBA j....m ti ja Majku,i tebi i Stojanovicu.Eto nek si ti uzor nekom.Pa prvo vaspitaj STOJANOVICA pa onda MILU PEHARA.Stidi se da igras sa igracem koji je izbacen iz omladinski reprezentacija BiH zbog podapinjanja igracu VELEZA da ga lincuju navijaci ZRINSKOG.Sram i stid da te bude.Toliko da znas,doces u MOSTAR kad tad.Mostar u srcu VELEZ do groba.
20 5
Grohot
kad seljaci drzavom upravljaju to je onda seljacka drzava, nazalost!
15 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi