Potvrđen termin vječitog derbija, čemu da se nadamo?
Detalj sa posljednjeg derbija koji je pripao Željezničaru sa čak 3:0

Sarajevo se želi osvetiti za nedavni poraz na Grbavici

Potvrđen termin vječitog derbija, čemu da se nadamo?

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Vječiti sarajevski derbi igra se narednog vikenda na Grbavici. Ono što je ranije najavljeno, sada je potvrđeno.

Sa Grbavice su potvrdili da derbi igra u nedjelju sa početkom u 20 sati i svi se nadamo istinskom spektalu.

"Željezničar narednu utakmicu igra u nedjelju protiv Sarajeva. Derbi na Grbavici počinje u 20:00 sati.

Prodaja ulaznica vršit će se u četvrtak, petak i subotu za aktivne članove u Shopu od 9:30 do 17:30 sati, a na dan utakmice će biti slobodna prodaja od 11:00 sati. U toku dana bit će objavljene detaljne informacije o prodaji ulaznica", stoji u objavi na stranici FK Željezničar.

Posljednji derbi donio je ubjedljivu pobjedu Željezničara i veliko slavlje navijača kluba sa Grbavice. Bilo je 3:0, a bordo tim je načeo Amer Hiroš koji je postigao sjajan pogodak, da bi posao sa dva pogotka završio Marin Galić.

Sarajevo je bilo blijedo, razočaralo je svoje navijače, a treba istaći da oni zbog incidenata uoči meča nisu mogli prisustvovati derbiju.

Oglasi

Nadamo se da će sada biti drugačije po tom pitanju, te da će oba tima imati podršku navijača, jer nogomet se svakako i igra zbog istih.

Oba tima u ovaj derbi ulaze sa pobjedama. Željezničar je jučer savladao Slogu sa čak 3:0 i tako obradovao navijače prvim bodovima sa gostovanja ove sezone. Sarajevo je savladalo Igman 3:2, iako su se bordo momci poprilično namučili u drugom dijelu.

Navijači su ih ispratili uz ovacije i čak su nogometaši došli na sjevernu tribinu te pjevali sa navijačima, ali i dobili jasnu poruku da se posljednji derbi rezultatski ne smije ponoviti.

Biće zanimljivo vidjeti i ko će dijeliti pravdu na novom derbiju, a to sigurno neće biti Irfan Peljto. Peljto je već ranije poslao Savezu molbu da ne bude delegiran na utakmicama FK Sarajevo i FK Željezničar, a razlog su prijetnje koje su dobili članovi njegove porodice.

Oglasi

Sve je uredno prijavljeno u policiji i cijeli slučaj se itekako prati, a biće zanimljivo vidjeti da li će neko i odgovarati. Peljto bi gotovo sigurno bio glavni kandidat za derbi, no sada se spominju Luka Bilbija, Miloš Gigović, Mirza Kazlagić...

Željezničar kompletan, Sarajevo bez stuba odbrane

Željezničar se vratio iz Doboja 'neokrznut' kartonima, te Plavi na raspolaganju imaju sve igrače. U ekipu se vraća Joseph Amoah, a u kadru je i Charles Bismark.

Bismark je u derbiju odigrao 45 minuta, a zatim je zamijenjen zbog povrede i više nije nastupio. Sada bi mogao dobiti šansu, a treba istaći da su Plavi jučer zaigrali u formaciji 4-3-3, što do sada nije bio slučaj jer je Akrapović preferirao postavku sa tri igrača u zadnjoj liniji.

Sada će vjerovatno mijenjati postavu, a da li će i formaciju, ostaje da se vidi.

Miomir Đuričković
Miomir Đuričković FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

23 nastupa
23 kao starter
5 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zbog prigovora kod Sarajeva neće biti Miomira Đuričkovića koji je dobio treći žuti karton protiv Igmana i to zbog prigovora. Đuričković je bio i kapiten posljednja dva meča, a ove sezone upisao je 20 nastupa.

Na svim mečevima upisao je 90 minuta, pa je jasno da će itekako nedostajati Simonu Rožmanu. U kadru Sarajeva nije bilo Adalberta Penarande i Renana Oliveire (posljednji meč ispratio sa klupe), a očekuje se da ovaj dvojac bude spreman za vječiti derbi, bar za nešto manju minutažu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

iznogood
Glupavi mitomancicu, Zaboravljas da je taj zeljkan primio po tri komada od Sloge i Sarajeva?!
6 0
user1684701882
pa sako ove manje klubove zeljo dobija 3:0 (kao sto su sarajvo, sloga)
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti