Aktivan dan se očekuje u Plavom salonu Grbavice, dogovoren je i dolazak Karića
Navijači Željezničara nadaju se boljim danima za voljeni klub

Plavi će uskoro dobiti i novog trenera

Aktivan dan se očekuje u Plavom salonu Grbavice, dogovoren je i dolazak Karića · Saznajemo

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

I dok u FK Željezničar tragaju za najboljim rješenjem na trenerskoj poziciji, istovremeno se radi i na jačanju igračkog kadra.

Klub su do sada napustili iskusni Edin Rustemović i Aleksandar Kosorić, te lijevi bek Irfan Jašarević, a sidro će čini se dići i Hamza Gasal koji se nije naigrao u posljednje vrijeme. Gasal bi mogao put Igmana iz Konjica.

Kada su pojačanja u pitanju, veliki broj nogometaša u opticaju za dolazak na Grbavicu, iako situacija nije bajna. Ipak, mnogi od njih su mišljenja da Željezničar ne može biti u većoj krizi te smatraju da mogu dat doprinos za bolje dane, bolje rezultate i na kraju sa Grbavice napraviti kvalitetne transfere.

Kako saznaje SportSport.ba, danas će u Plavom salonu biti predstavljen mladi vezista Harun Karić (21). Karić danas stiže u Sarajevo i planirano je da potpiše ugovor te bude predstavljen kao prvo pojačanje za drugi dio sezone.

Karić je dobro poznat bh. sportskoj javnosti. Nastupao je za Zvijezdu 09, a debi za prvi tim upisao upravo protiv FK Željezničar 2020. godine.

Oglasi

Kasnije je potpisao za FK Tuzla City, bio i na posudbi u Gradini, a zatim je stigao transfer u zagrebačku Lokomotivu. Nije dobio šansu, pa mu je bio potreban klub u kojem će predanom radom pokazati svoje kvalitete. Proteklih dana pregovarao sa je sa Plavima, a sinoć je potvrđeno da će ruke danas biti pružene.

Karić iz perioda dok je nosio dres FK Tuzla City                                                                                                                                                                              

Karić je sigurno dobro doći veznom redu Željezničara koji je u prvom dijelu potpuno zakazao. Upisao je i sedam nastupa za mladu reprezentaciju naše zemlje.

Istovremeno, Plavi će danas potpisati ugovore sa nekoliko ekstra talentovanih omladinaca koji će dobiti svoje prve ugovore, te nagradu za trud i rad u omladinskim selekcijama kluba sa Grbavice.

Za sve njih biće to poseban trenutak i nova stepenica u životu, te samoj karijeri, ali i motiv više da zaigraju za prvi tim i naprave velike stvari.

Početak priprema će biti kratko pomjeren?

Očekuju se da Željezničar ove zime angažuju pet-šest novih igrača, a pregovori sa pojedinima su u završnoj fazi. Odnosi se to posebno na poziciju lijevog beka, još jedno mjesto u veznom redu, ali i još neke itekako "problematične" pozicije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prozivka FK Željezničar planirana je bila za 08.01, tj. ponedjeljak, no postoji mogućnost da ipak bude pomjerena za dan ili dva kasnije. Do tada će biti imenovan i novi šef struke, a prva želja čelnika kluba je legendarni Mehmed Meša Baždarević.

Željezničar je pripreme planirao u Španiji, no od saradnje sa Saudijcima nema ništa, pa je i ta mogućnost propala. Nova destinacija još uvijek nije određena.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Wiener
ali misle na ce na lijepe oci dovesti kvalitetne igrace i dobrog trenera koji im trebaju u grcevitoj borbi za opstanak u ligi ..onda su vec ispali iz lige!! samo pare..pare i strucni ljudi na klupi a oni nemaji nijedno.. Sarajevo je izgubilo 11 bodova prednosti nad borcem i skoro osvojenu titulu kad su pare prestale dolazit prije 2 sezune.. zato je gigant sa Koseva naucio lekciju...pa napreduje u obadva segmenta dok ovi plavi nesretnici preljevaju iz praznog u suplje i sve se nesto nadaju da ce im neko doci i dati pare onako..
2 0
Ham0
Mesa Bazdarevic? Je li to onaj sto je lagao navijace da dovodi investitora Diglisica iz Amerike kojeg je ustvari klubu preporucio Azmir Husic i to ne kao investitora nego musteriju za kupovinu pomocnog terena.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi