Kadeti Sarajeva ponovo sigurni protiv Željezničara, Vrban 'načeo' Plave, Mehmedović i Cerić završili
Detalj sa današnjeg meča: Bordo momci sigurni protiv ljutog rivala

Na Butmiru čak pet pogodaka

Kadeti Sarajeva ponovo sigurni protiv Željezničara, Vrban 'načeo' Plave, Mehmedović i Cerić završili

Samir Mlaćo

Novi vječiti derbi kadeta Sarajeva i Željezničara pripao je bordo momcima.

Sarajevo je ovaj put slavilo 4:1 te nastavilo sa sjajnim igrama, dok su Plavi u krizi rezultata. U nedavnom derbiju bilo je 3:0, a sada je nova sigurna pobjeda bordo nada.

Sarajevo je povelo već u 15. minuti kada je pogodio Kenan Vrban. Matirao je Vrban gostujućeg golmana Traparu, a zanimljivo da je u nedavnom vječitom derbiju isti igrač postigao dva pogotka.

Bordo tim je dominirao i stvarao prilike, te im se to itekako isplatilo. Tek što je počeo drugi dio bilo je 2:0.

Pogodio je Anes Mehmedović, a zatim isti igrač nakon prekida i lijepe akcije pogađa za 3:0. Sve je već tada bilo riješeno, ali gosti se nisu predavali. U 77. minuti poslije udarca Foče loptu je zakačio Rebac i završila je u mreži njegovog tima.

Oglasi

Konačnih 4:1 postavlja Amar Cerić i Sarajevo je upisalo nova tri boda te nastavlja trku za prvaka.

Bordo tim sada ima 51 osvojen boda, jedan manje od lidera Zrinjskog, ali Plemići imaju i utakmicu manje. Na Koševu vjeruju da će mogu na kraju prvog mjesta, a zaista ima izrazito talentovanu generaciju.

Ahmed Tiro je postigao 22 pogotka, a stigao je ove zime iz FK Velež i dobio brojne pohvale. Kenan Vrban je sa današnjim pogotkom na brojci od 16, a Cerić je postigao osam pogodaka.

Željezničar je razočarao, Plavi imaju razloga za brigu i definitivno nisu na nivou na kojem svi to očekuju. Loši rezultati prvog tima odrazili su i na Omladinski pogon, mnogo toga ne štima, pa su danas i pioniri upisali poraz od FK Sarajevo.

Ako tome dodamo da se nisu juniori nisu proslavili ove sezone, tek su na petom mjestu, očekivati je i promjene u Omladinskom pogonu kluba sa Grbavice.

Elitna liga BiH za kadete, 2. kolo:

FK Sarajevo - FK Željezničar 4:1

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

FK Sarajevo: Aleta, Vrban, Tiro, Mehmedović, Omerkić, Lajić, Sokolović, Bajrović, Bračković, Rebac, Dedović. Trener: Danijel Stojanović.

FK Željezničar: Trapara, Zulović, Joldić, Grebović, Hamidović, Mešić, Kolić, Fočo, Džafo, Halilović, Đorđa. Trener: Sanjin Mešić.

Top Komentari

ratip irats
Bravo djeco!
2 0
grom
Ovo je najgora situacija u želji u svim selekcijama zadnji 30 godina
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi