Bojo: Ostao sam jer mi je lijepo, u Želji sam sretan
Bojo u jučerašnjem duelu protiv Rudara iz Prijedroa

U Bijeljini slavi jubilej, nada se bodovima

Bojo: Ostao sam jer mi je lijepo, u Želji sam sretan · Intervju

S. Mlaćo
Nogometaši Željezničara upisali su jučer svoju drugu pobjedu u okviru 5. kola Premijer lige naše zemlje.

Na Grbavici je savladan Rudar iz Prijedora 2:0, a junak je bio vezista Petar Bojo. Bojo je postigao prvi pogodak, te na kraju ponio i epitet igrača utakmice.

Sretan je zbog pobjede i nada se da će sa svojim saigračima nastaviti sa dobrim igrama.

“Djelovali smo kao ekipa, to je rezultiralo pobjedom. Mogli smo postići još koji pogodak, ali mislim da je bilo dobro, te da je šef zadovoljan. Želimo samo nastaviti ovako. Dosta je tu novih igrača, trebalo je par kola da se bolje upoznamo na terenu i uvjeren sam da će to biti sve bolje i bolje“, priča Bojo za SportSport.ba.

Plavi na svom kontu imaju sedam bodova.

“Donekle možemo biti zadovoljni. Mogli smo osvojiti još poneki bod, možda u Tuzli gdje smo igrali jako dobro. Ipak, to je nogomet, nekada dobiješ nekada izgubiš, ali pristupom koji imamo vjerujem da se možemo nadati još boljim rezultatima u budućnosti“.

Oglasi

Postigao je dva pogotka,  iako mu postizanje golova nije glavni posao.

“Kao vezni igrač mogu biti zadovoljan tom statistikom. Težim ka boljem, nadam se da da će u budućnosti biti još golova i asistencija, a da istovremeno i ekipa raste“.

Mnogi se pitaju koliko može ekipa Željezničara ove sezone.

“Sigurno je da ćemo uvijek ostaviti srce na terenu. Nadam se da ćemo biti u vrhu, pa vidjet ćemo“.

Imao je ponuda tokom ljeta, no odlučio je da ostane na Grbavici.

Oglasi

“Nisam htio da lutam, ostao sam ovdje jer mi je lijepo, u Želji sam sretan. Mislim da je to bio pravi potez za mene“.

Jučer je odigrao svoju 99 utakmicu u Premijer ligi. Ranije je u elitnom rangu bh. nogometa nastupao za NK Vitez i FK Mladost Doboj Kakanj.

“Iskreno, nisam znao za to. Ne mogu da vjerujem da sam došao do te brojke, ali istovremeno sam ponosan na sebe. Nije to malo“.

Željezničar sada gostuje Radniku, a Bojo će ukoliko nastupi upisati 100-ti nastup. Pobjeda bi bila najljepši poklon za jubilej nogometaša koji ima 23 godine.

Oglasi

"Nadam se, neka bude pobjeda u Bijeljini i bit ću najsretniji".

Vratio je film, te izdvojio jednu utakmicu od 99 koliko je odigrao u Premijer ligi.

“Definitivno derbi na Grbavici protiv Sarajeva i pobjeda 5:2. To se pamti, bio sam i strijelac“.

Bilo je tu i stvari koji neće pamtiti po lijepom, čak naprotiv. Nije izdvojio utakmicu, već period. Nije ni teško bilo pogoditi.

“Period iz prošle sezone u Želji je zaista bio težak ne samo za mene, već cijeli klub. Vjerujem da smo to prebrodili i da sada dolazi neko bolje vrijeme“.

Oglasi

Od nove sezone Željezničar ima i novog šefa struke. Bojo ima riječi hvale za Tomislava Ivkovića.

“Mogu reći da se ponedjeljkom i petkom radimo isto, ako me shvatate. Nema opuštanja, visoka je ozbiljnost, pokazuje se to i na utakmicama gdje uvijek igramo požrtvovano i dajemo maksimum“.

Navijači su Željina velika snaga u novoj sezoni. 'Pogurali' su momčad jučer, ali i protiv Borca  te Posušja.

“Vidjeli ste jučer da nas kod 0:0 u prvom dijelu nije niko nije omalovažavao, već su nam davali vjetar u leđa.  Odmah se prisjetim i svog pogotka protiv Borca, eksplodirao je stadion, za to se živi. Kada nema navijača, to je kao da igrate termin. Oni nas nose, nadam se se samo da neće biti nekih mjera, jer bez navijača sve ovo nema smisla“.

Ne živi u Sarajevu, veliki je profesionalac i nije ljubitelj noćnog života

Hvali i svlačionicu, te odnos među igračima.

Oglasi

Opis nije dostupan.

“Moram priznati da smo ekipa, svi se družimo. Lično ja, sa svima sam dobar, tim smo, na terenu i van njega. Želim samo da tako ostane“.

Nije tajna da je veliki profesionalac. Mnogo ulaže u sebe.

“Odvajam sve svoje mogućnosti prema profesionalnom odnosu. Tu su individualni treninzi, pravilna ishrana, itd., te mislim da je to dobar put za budućnost. Nadam se da će se trud kad-tad isplatiti“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ne živi u Sarajevu, nije ljubitelj noćnog života.

“U Kiseljaku živim, vozarim do Sarajeva. Svoje slobodno vrijeme posvetim porodici, prijateljima, djevojci, te razmišljam o utakmicama, budućim protivnicima... Nisam neko ko voli tulumariti, hodati, iako sam mlad. Volim izaći, ali postoje neke granice“, dodao je prvotimac FK Željezničar Petar Bojo na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najnovije vijesti