Čekajući onaj najvažniji: Na Grbavici dogovorena dva važna potpisa!

Željezničar nakon tri godine u Evropi

Čekajući onaj najvažniji: Na Grbavici dogovorena dva važna potpisa! · Saznajemo

A. Čaušević

U buleveru Ivice Osima nemaju previše vremena za predah. FK Željezničar će nakon tri godine igrati u Evropi i prijeko je potrebno napraviti koliko-toliko konkurentan tim da se dostojno predstavi u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Pred rukovodostvom Željezničara je malo vremena, a puno posla. Najvažniji zadatak je svakako rješanja pitanje trenera. Nermin Bašić je za kratko vrijeme izvukao maksimum te izborio plasman u Evropu što se može smatrati velikim uspjehom.

Svojim radom i predanošću Bašić je zaslužio da i dalje da klupe rukovodi ekipom, ali za to te sve svakako trebaju poklopiti određene stvari, o čemu je govorio prije nekoliko dana upravo za SportSport.ba.

"Počinjemo već danas (utorak) neke razgovore i pregovore, moramo vidjeti i planove kluba te strategiju. Moram vidjeti da li i ja mogu to ispuniti, te da probamo naći zajednički jezik. Želim da to bude jedan projekat, 'novi' Željo, pa vidjet ćemo sve u narednim danima", kazao nam je Bašić.

I dok se čeka pronalazak zajedničkog jezika sa perspektivnim 39-godišnjim trenerom, u međuvremenu su dogovorena već dva potpisa.

Željina djeca, kako je nadimak za sve polazike omladinske škole Željezničara, su dogovorila ostanak u klubu. Riječ je o Edinu Cocaliću i Harisu Hajdareviću.

Oglasi

Kako SportSport.ba saznaje Cocalić i Hajdarević su dogovorili ostanak na Grbavici te se očekuje da u narednom periodu i zvanično stave svoj potpis na nove ugovore.

Cocalić (35) je lider odbrane i svojim iskustvom i kvalitetom je od velikog značaja za tim, dok je i Hajdarević (24) neko ko je uvijek na raspolaganju treneru i spreman je da odradi svoj zadatak kako se to traži od njega.

Već danima se špekuliše da Santos Clerismario odlazi sa Grbavice i to je praktično gotova stvar pa Brazilca u novoj sezoni nećemo gledati u dresu Željezničara. Vrlo izvjestan je i odlazak veznjaka Armina Hodžića.

Od krucijalne važnosti će biti da Željezničar osigura adekvatne zamjene te razgradi plan na duže staze, o čemu je govorio i trener Bašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ako imaš plan za naredne dvije – tri godine, onda te ništa ne može poremetiti. Ni jedan poraz, ni pet poraza, ti imaš krajnji cilj. U tome želim učestovati, Željo treba da ozdravi, da zaradi svoje pare, te stane na zdrave noge. Potreban je kontinuitet, vidjeli smo npr. kod Zrinjskog šta znači kontinuitet. Samo kontinuitet donosi dobre stvari. Nadam se da će Željo uspjeti u tome, što će sigurno donijeti uspjeh", rekao nam je Bašić.

Željezničar bi pripreme za novu sezonu trebao početi sredinom mjeseca, žrijeb prvog pretkola gdje Željezničar neće biti nositelj je na programu 20. juna, a evropski mečevi 13. i 20. jula.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoSiroki
Bravo za velikog Trenera Bašića, i Topuzovića i Sivca...
3 2
komentator1
Zeljina djeca HAHAHAHAHAHAHAHA
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi