Bekrić: Blizu smo dogovora sa Santosom i Hodžićem, dovest ćemo pojačanja, imamo strategiju!

Otvoreno govorio o sportskom segmentu u FK Željezničar

Bekrić: Blizu smo dogovora sa Santosom i Hodžićem, dovest ćemo pojačanja, imamo strategiju!

S. Mlaćo
O sportskom segmentu, trenutni rezultatima FK Željezničar i igračkom kadru na press konferenciji govorio je Samir Bekrić.

Bekrić pored igračke karijere obavlja i ulogu sportskog direktora kluba.

Za sada je dobio brojne pohvale, s obzirom na dovođenja prije svega Hodžića, Santosa i Amoaha koji su uveliko opravdali očekivanja. Navijače Željezničara svakako zanimalo je da li će biti odlazaka ove zime, te na kojim pozicijama ekipa se planira pojačati.

“Hvala što ste došli u velikom broju, te želim pozdraviti sve naše navijače i prijatelje kluba. Mi smo mnogo napredovali u svim segmentima, od priprema do igračkog kadra. Imali smo pripreme na Zlatiboru, jako dobre uslove a momci su sjajni iskoristi i zahvale idu ljudima iz kluba, te ljudima iz Zlatibora. Mi smo postavili cilj na početku sezone, ali nismo željeli da opterećujemo našu mladu ekipu. Imali smo dobro polusezonu, iako ostaje žal za nekim utakmicama. Trebali smo dobiti Leotar, Široki Brijeg i Posušje, pa je tu neki mali žal. Opet kažem, mlade momke treba razumjeti, prvi put neki igraju pred 10 hiljada navijača. U vrhu smo, plasirali smo se u  narednu rundu Kupa. Sada potpisujemo ugovore sa igračima koje mi procijenimo da mogu pomoći dugoročne ugovore. Tu je npr, Drina, Beća, Amoah... Blizu smo dogovora sa Santosom koji će potpisati dugoročni ugovor, kao i Hodžić s kojim smo skoro sve dogovorili na tu temu.

Moram se zahvaliti agentima Santosa, Amoaha, Drine, Hodžića i Beće koji su bili jako korektni. Imali su bolje ponude, ali vjerovali su u nas i naš projekat. Moram reći da smo izbacili dosta mladih igrača, naših koji su pokazali da mogu biti dio ove porodice. Po prvi put imamo mlade igrače koji su spremni za neke velike domete i zanimljivi su inostranim klubovima. Strategija kluba je da zadržimo sve te momke, te uz podršku navijača napravimo što bolji rezultat, a onda da ti momci za pola godine vrijede još više“, rekao je Bekrić.

“Ciljevi moraju biti najviši i u narednom periodu, ali znamo da nije lako. Imali smo brojni poteškoća, a sada se želimo pojačati sa dva – tri kvalitetna igrača. To radimo u dogovoru sa šefom i stručnim štabom. Moram spomenuti i navijače koji su najveća snaga kluba i nadam se da ćemo sa njima ispuniti naše ciljeve“.

O mogućim pojačanjima?

Prioritet nam je da to budu djeca, odnosno igrači iz BiH. Želimo da imamo skaute u svim gradovima, a da to budu naši igrači. Igrače preko 30 godina ćemo dovoditi samo ako su bivši igrači Želje i koji su napravili velike karijere, te koji su veliki profesionalci“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li će Bekrić uskoro završiti igračku karijeru?

“Uskoro dobijate tu informaciju. Predsjednik će više o tome. Ja sam dugo ovdje, a odavno nisam osjetio ovakvu atmosferu. Nema grupica u timu, svi su ujedinjeni, ekipa to vraća na najbolji način“, dodao je Bekrić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
**** vas bekric kad je titulu vama oteo i odnio skutorima. Sjecate se njegove pozrtvovanosti i gola u dredsu UZP. Da je igrao u Sarajevu nebi ga nikada vise vratili da je Messi.
3 4
user1659354598
Ti si Bekricu jedini zasluzio da budes tuj i tebi kapa dole a ti ostali svi mi znamo da su ublehasi i da oni nista ne mogu uraditi za klub ni predsjednik u pokusaju ni direktorica koja ni u Bingu ne moze raditi
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi