Florentino Perez donio konačnu odluku o sudbini Santiaga Solarija

Argentinac odlazi sa klupe

Florentino Perez donio konačnu odluku o sudbini Santiaga Solarija

Čelnici Real Madrida su, prema navodima portala Goal.com, donijeli konačnu odluku kada je u pitanju sudbina trenera Santiaga Solarija.

Podsjetimo, Solari je postavljen za prvog trenera Real Madrida nakon što je Julien Lopetegui dobio otkaz krajem prošle godine, ali se nije proslavio.

U samo šest dana ekipa je izgubila bitku na sva tri fronta. Prvo je doživio poraz od Barcelone u Kupu Kralja, onda u La Ligi, pa je došao i poraz od Ajaxa i ispadanje u Ligi prvaka.

Sve to natjeralo je Florentina Pereza da prekrži Solarija. Drugim riječima, on će ostati na klupi Reala do kraja sezone i nakon toga će dobiti otkaz.

Navijači Real Madrida navodno priželjkuju Josea Mourinha ili Mauricija Pochettina kao narednog trenera Kraljeva, ali o tome je vjerovatno još uvijek rano pričati.

Užasne vijesti za Real se nastavljaju, Vinicius Junior će dugo pauzirati zbog povrede

Mnogo loših vijesti stiglo je sinoć. Osim ispadanja iz Lige prvaka, klub je vjerovatno do kraja sezone ostao bez Viniciusa Juniora.

Igrač Reala je u 35 minuti sa suzama na licu morao napustiti teren zbog povrede, a zamijenio ga je Marco Asensio.

Prema zvaničnim inzormacijama iz kluba Vinicius Junior će pauzirati dva mjeseca, a Brazilcu su popucali ligamenti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vinicius Junior je i u utakmici protiv Ajaxa bio najbolji igrač Reala, a odlično je igrao i protiv Barcelone u Kupu kralja. Ove sezone se istakao kao najbolji igrač kluba iz Madrida.

Igrač Reala je u utakmici protiv Barcelone imao više pokušaja od svih igrača katalonskog tima, ali nije uspio postići gol.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi