Kraljevi će prenoćiti tamo gdje im je najslađe

Benzema ispisao historiju

Kraljevi će prenoćiti tamo gdje im je najslađe

A. Čaušević

Desektovani Real Madrid je slavio na gostovanju u Cadizu, možda i puno lakše od očekivanog. Završeno je 0:3.

Zbog svih dešavanja proteklih dana te osnivanja, a zatim i suspendovanja Superlige ekspedicija Reala je sasvim očekivano imala vatren doček kojeg su pripremili navijači Cadiza ali na sreću sve se završilo bez većih incidenata.

Sergio Ramos, Valverde, Luka Modrić, Mendy, Toni Kroos, Lucas su samo neki od igrača na koje Zinedine Zidane nije mogao računati, a sigurno bi bili starteri na stadionu Ramon de Carranza.

Međutim, Kraljevi u svom timu imaju Karima Benzemu koji je i večeras bio junak svog tima, a ujedno je ispisao i historiju.

Gosti iz Madrida su sve riješili u prvom poluvremenu. U razmaku od 10 minuta postigli su tri gola. Benzema je počeo i završio seriju, a drugi gol je djelo Odriazole i to na asistenciju sjajnog Francuza.

Oglasi

Francuz je vodeći gol zabio iz penala. Bio je to prvi penal za Madriđane nakon 26 utakmica koji tako nisu uspjeli oboriti niz Raya Vallecana za kojeg kazneni udarac nije dosuđen na 28 uzastopnih mečeva.

Cadiz je tako postao 35. različiti klub kojem je Benzema uspio postići gol u La Ligi, nešto što nije uspjelo ni Cristianu Ronaldu dok je bio član Reala.

Sa večerašnja dva gola iskusni 33-godišnjak je stigao do 21 gola u španskom prvenstvu ove sezone te mu vodeći na listi strijelaca, Leo Messi sada bježi dva gola. Benzemin drugi gol Cadizu pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osvajanje punog plijena u Cadizu znači da će Real prenoćiti na prvom mjestu. Sada ima 70 bodova baš kao i Atletico Madrid, ali je gol-razlika na strani Kraljeva.

Jorgandžije će u četvrtak protiv Huesce imati priliku da vrate prvo mjesto. Situaciju dodatno može zakomplikovati i Barcelona koja dočekuje Getafe.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Superliga je jedina spas za fudbal da ne gledamo ovo smeće od fudbala protiv amatera.
7 9
Radnicki
Nije gol razlika novinaru, nego medjusobni omjer drzi RM na prvom mjestu, to se gleda prvo u LaLigi...
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi