Direktor France Footballa: Perez je vezan za Zlatnu loptu, nije slučajno da ih Realovci imaju toliko

Otvoreno govorio

Direktor France Footballa: Perez je vezan za Zlatnu loptu, nije slučajno da ih Realovci imaju toliko

E. Ganibegović

Gala dodjela Zlatne lopte na rasporedu je za tri dana u Parizu.

Favorit za osvajanje Ballon d'Or ove godine je zvijezda Real Madrida, Karim Benzema, koji je zajedno s Madriđanima prošle sezone osvojio naslov La Lige i trofej UEFA Lige prvaka.

O gala večeri koja će se održati za tri dana govorio je Pascal Ferre, direktor France Footballa, časopisa koji organizira Ballon d'Or.

"Optužio" je predsjednika Real Madrida Florentina Pereza da zna jako dobro promovisati svoje igrače kako bi im povećao šanse za najprestižniji individualni trofej.

Ferre smatra da nije slučajno što je Real Madrid po tom pitanju jedan od najuspješnijih klubova na svijetu, ali vjeruje da takva kampanja može uništiti igračeve šanse za Ballon d'Or ako bi se "poslala kriva poruka" .

"Real Madrid zna kako raditi kampanje. Florentino Perez jako je vezan za Ballon d'Or i to ne skriva. Mislim da Perez vrlo dobro orkestrira ove kampanje za promicanje igrača, bez očiglednosti, bez odstupanja. Nikad nisu kršili pravila. Sve što radim je ovlašteno.

Oni su strojevi, poput Real Madrida, koji su vrlo moćni. Njihova pamet leži u činjenici da podržavaju samo jednog igrača u isto vrijeme.

Dugo je to bio Cristiano Ronaldo, a zadnje dvije-tri godine navijali su za Karima Benzemu. Oni razumiju kako to funkcioniše, nije slučajnost da je to jedan od klubova s najviše Zlatnih lopti", rekao je direktor France Footballa, a prenosi Sport.es.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Upitan o ovogodišnjem velikom pobjedniku, Pascal Ferre je tajio, ali je priznao da je onaj ko će dobiti Zlatnu loptu već obaviješten o tome.

"Trudimo se čuvati tajnu što je duže moguće. Ponekad se maskiramo da nas niko ne vidi kad idemo u kuću pobjednika. Štaviše, kažemo pobjedniku da ne govori ništa svojoj ženi ili djeci", dodao je Ferre.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realno01
Kakav komentar to je nevjerovatno. Jel Perez kriv sto je Ronaldo jedan od najboljih igraca ikada,koji je btw najbolji strijelac ikada ( lige prvaka,nogometa uopste itd itd. Luka Modric jedan od najboljih veznih igraca ikada. Benzeme najbolji igrac prosle sezone. Kakav lik moras biti da kazes da to nije zasluzeno.Sve neki strucnjaci
3 0
user1579409590
Balon d'Or je Realon d'Or
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi