Šok iz Madrida: Karim Benzema napušta Real, u utorak se oprašta od kluba i navijača!

Francuz ide u Saudijsku Arabiju

Šok iz Madrida: Karim Benzema napušta Real, u utorak se oprašta od kluba i navijača! · Zvanično

E. Čaušević

Francuski napadač Karim Benzema napustiti će Real Madrid na kraju ove sezone i kako stvari stoje večeras će odigrati posljednju utakmicu u dresu kraljevskog kluba. U utorak će se oprostiti na press konferenciji, a zatim će put Saudijske Arabije gdje će nastaviti svoju igračku karijeru.

Real Madrid je šokirao danas navijače potvrdom da Karim Benzema neće produžiti ugovor i da će napustiti ovaj klub nakon 14 nevjerovatnih godina.

Očekivalo se da će Benzema ostati u Realu barem još jednu sezonu, ali je dobio nevjerovatnu ponudu iz Saudijske Arabije koju je odlučio da prihvati i u narednim danima trebao bi da potpiše za Al Ittihad.

Odlazak Benzeme će za Kraljeve sigurno biti ogroman udarac je jer jasno da je on najbolji igrač ovog tima već nekoliko sezona.

Očekivalo se da će Benzema sigurno produžiti ugovor i ostati u Realu, no na kraju je sve šokirao odlukom da ide u drugi klub. Očekuje se da će godišnje u Saudijskoj Arabiji zarađivati čak 200 miliona eura s čime se Real nikako nije mogao nositi.

Oglasi

"Real Madrid i naš kapiten Karim Benzema dogovorili su kraj njegove briljantne i nezaboravne karijere u našem klubu. Real Madrid se zahvaljuje na svemu što je dao ovom klubu i što je ušao među naše najveće legende", navodi se, između ostalog, u saopštenju Real Madrida.

Benzema je u Real Madrid stigao sa svega 21 godinom iz Lyona na ljeto 2009. godine i to je sigurno jedan od najboljih transfera u historiji kluba.

Upisao je čak 647 mečeva, zabio je 353 gola i ostaje drugi najbolji strijelac u historiji Real Madrida. Osvojio je čak 25 trofeja i pokorio je s Realom Evropu i svijet u nekoliko navrata.

Benzema će večeras odigrati posljednji meč za Real protiv Ahletic Bilbaa u zadnjem kolu La Lige, a za utorak je zakazana i njegova oproštajna press konferencija. 

Očekuje se da će nakon toga put Saudijske Arabije gdje bi trebao da potpiše za Al Ittihad.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To je samo jedan od dokaza da se u Saudijskoj Arabiji ne šale i da žele od svoje lige napraviti jednu od najboljih na svijetu.

Nakon Cristiana Ronalda uspjeli su da "namame" i Benzemu, a naredna meta bit će Lionel Messi koji se oprostio sinoć od PSG-a, a inače njemu Al Hilal za dvogodišnji ugovor nudi nestvarnih 1.2 milijardu eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Arnel925
Zaslužio je ovo i sve ove pare. Elhamdulillah tako treba kralju. Dao si sve od sebe za Real.
2 0
Miha123
Hvala za sve legendo i najbolji kapitenu! Hvala za sve golove i preokrete koje si pravio to nikada necemo zaboraviti kao ni tebe. BBC legendarni trio koji zauvijek ostaje u srcu i pamcenju arapi nazalost idu sa namjerom da uniste fudbal kupivsi Ronalda vjv Messija a sad tebe. Jos jednom hvala za sve legendo HALA MADRID
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi