Florenzi: Za mene je Džeko najbolji, a zabio je i najljepši gol

Roma bira igrača godine, ali Alessandro nema dilemu

Florenzi: Za mene je Džeko najbolji, a zabio je i najljepši gol

Edin Džeko će 2017. godinu sigurno pamtiti kao jednu od najboljih u svojoj bogatoj karijeri, makar kada je u pitanju individualni učinak.

Naš napadač je osvojio titulu najboljeg strijelca Serije A, dijelio je i prvo mjesto na listi strijelaca Evropske lige i za Romu je postigao mnogo važnih golova koji su doprinijeli vrlo dobrim rezultatima ovog kluba u godini koja je na izmaku.

Na Rominoj zvaničnoj stranici organizovan je izbor za najboljeg igrača u 2017. godini na kojem se nalazi deset kandidata. Jedan od njih je i Alessandro Florenzi koji smatra da laskava titula definitivno treba pripasti Edinu Džeki.

"Za mene je Džeko najbolji. U 2017. godini je bio prvi igrač Rome, postigao je neke važne golove a po meni i najljepši gol godine u duelu protiv Chelseaja. Donio nam je mnogo pobjeda i zaslužio je da bude proglašen za najboljeg", rekao je povremeni kapiten Rome, te potom ukratko sumirao 2017. godinu:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Najteži protivnik protiv kojeg smo igrali ove godine je Atletico Madrid. Protiv njih je izuzetno nezgodno igrati jer su taktički fenomenalni. Najdraži momenat mi je osvajanje prvog mjesta u grupnoj fazi Lige prvaka, a najteži protivnik-fudbaler je definitivno bio Eden Hazard".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi