Novi veliki posao Reala! Florentino Perez doveo igrača kojeg želi pola Evrope: "On je avion!"
Predsjednik Reala Florentino Perez je na vrijeme osigurao još jednog vrhunskog talenta

Florentino Perez misli na budućnost

Novi veliki posao Reala! Florentino Perez doveo igrača kojeg želi pola Evrope: "On je avion!"

Admin Čaušević

Jedan od razloga zašto je Real Madrid već godinama u samom vrhu evropskog i svjetskog fudbala je taj što mislim na budućnost. Na vrijeme dovodi mlade i perspektivne igrače i tako pravi prednost u odnosu na konkurenciju.

Španski mediji pišu da je Florentino Perez aminovao još jedan transfer mladog igrača. Ovaj put u Realu su mislili na golmanske pozicije i doveli su jednog od traženijih čuvar mreže u Evropi.

Njegovo ime je Illia Voloshin i jedan je od golmana koji najviše obećava Ističe se mladošću (17 godina), tjelesnom građom (2,02 metra) i time što se pola Evrope raspitivalo o njegovom trenutnom stanju.

Kako to obično biva Real Madrid je otišao ispred svih da angažuje igrača koji nastupa za ekipu španskog niželigaša, Rayo Majadahonda.

Transfer će biti ozvaničen u srijedu jer se trebaju otkloniti još neke birokratske prepreke, ali kako god Real je osigurao dovođenje vrhunskog talenta.

Oglasi

Ukrajinski golman potpisat će ugovor koji će ga vezati za Real Madrid sljedeće tri godine i ove će se sedmice priključiti mladoj ekipi Los Blancosa.

Voloshin se ističe svojom igrom u zraku, zahvaljujući visini višoj od dva metra, ali i igrom nogama i refleksima. "On je avion", za Marcu su rekli skauti Reala.

Na njega je Kraljevski klub već prije nekoliko mjeseci bacio oko kada su čuli za nastupe koje ukrajinski golman izvodi u najvišoj kategoriji za juniore u španskom fudbalu.

17-godišnji Ukrajinac je novi golman Reala

"Benfica, Sporting Lisabon, nekoliko italijanskih klubova, Juventus je jedan od njih. Mogu za njih reći da su ga tražili već duže vremena", dodao je izvor iz Reala.

U Španiju je Ukrajinac došao kako bi pobjegao od ruske agresije, a dvije godine kasnije je ostvario transfer o kojem sigurno nije mogao ni sanjati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na Voloshina gledaju kao golmana koji je projekt za prvi tim i smatraju ga eventualnim nasljednikom Thibauta Courtoisa koji zbog povrede nikako ne brani ove sezone.

Lunin i Kepa se nisu pokazali kao sigurne zamjene za Belgijanca pa zato i ne čudi zašto je Perez na vrijeme odlučio tražiti novog golmana.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
Real je doveo gomilu tih mladih da griju klupu i nikad ne dobiju sansu kao Arda npr. Al ko zna, sretno momku.
0 0
FahrudinKonjHodzic
belcim jos jedna volina u rejalu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi