Wirtz jučer slavio titulu s Bayerom, danas donio veliku odluku: "Sljedeće sezone ću igrati u..."
Florian Wirtz je bio jedan od ključnih igrača u Bayerovom ispisivanju historije iako ima tek 20 godina. Naredni klub? Ko zna...

Jedan je od ključnih u timu Xabija Alonsa

Wirtz jučer slavio titulu s Bayerom, danas donio veliku odluku: "Sljedeće sezone ću igrati u..."

Edmir Škorić

Floritan Wirtz bio je jedan od najzapaženijih igrača Bayer Leverkusena tokom minule sezone u kojoj su Apotekari osvojili historijsku titulu u Njemačkoj.

Pet kola do kraja, Bayer je proslavio historijski, za sada svoj jedini naslov u Njemačkoj. Xabi Alonso tvorac je Bayerove nestvarne priče, a jedan od ključnih kotača u pogonu bio je 20-godišnji reprezentativac Njemačke Florian Wirtz.

Postigao je 11 golova i dodao 10 asistencija na 29 utakmica u Bundesligi ove sezone. Briljirao je i na evropskim mečevima, a oduševljavao je ljubitelje fudbala i nastupima u reprezentaciji Njemačkoj.

Svi veliki klubovi u Evropi žele Wirtza, a nekako se najviše spominje u kontekstu Bayerna jer velikan iz Minhena uglavnom "krade" najbolje fudbalere Bunedslige, dok ga također u budućnosti žel ii Florentino Perez u Real Madridu.

Dojam je da su Wirtz i njegov trener Xabi Alonso najtraženiji iz Leverkusena. Alonso je nedavno donio odluku da ostaje trener Bayera unatoč brojnim interesima iz velikana, a čini se da isto razmišlja i mlada zvijezda.

Oglasi

"Sljedeće sezone ću igrati u Bayeru", rekao je Wirtz u trenucima kada se slavio historijski naslov prvaka Njemačke.

Novinar koji ima najpouzdanije informacije s transfer tržišta, Fabrizio Romano, tvrdi da je Bayer spreman da se odrekne nekih igrača tokom ljeta, svjestan da će ponude koje dođu biti nešto što neće moći da odbiju, ali da je Wirtz među rijetkima koje žele da zadrže bez obzira na to kakva ponuda dođe na njihovu adresu.

Vjeruje se da je i odluka Xabija Alonsa pomogla Wirtzu da ostane u Leverkusenu, ali obojica će gotovo pa sigurno u ljeto 2025. napustiti ovaj grad. Neki su uvjereni da će u paketu put Madrida...

Xabi je godinama igrao za Real Madrid i njemu kao mladom treneru vrhunac bi bio voditi kraljevski klub, a vjeruje se da će, gdje god pođe, željeti sa sobom povesti upravo Wirtza.

Sportski direktor Simon Rolfes u ponedjeljak je objavio da će uz Wirtza sigurno ostati i Granti Xhaka, koji je došao iz Arsenala prije početka sezone. Zanimljivo da je on igrač s najviše minuta u timu Xabija Alonsa ove sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ako napravimo neke velike promjene na ljeto, to bi bilo samo dovođenje vrhunskih ljudi poput Granita koji su stalni igrači", rekao je Rolfes, isključivši prodaje svojih najvažnijih fudbalera.

Top Komentari

Baron22
Pa jasta nego ostaje cccc tačno koliko glupog naroda ima !!!
0 0
Baron22
Jaooo debili sa sport.ba Jel moguće jutros pišete ide u Bayern , sad ostaje u bayeru ccc kakvi debili jbt led hodaju zemljom !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi