Vodio je svoj tim do historijske titule, a otkrio je svog idola: Kakav Messi, kakav Ronaldo
FOTO: EPA

Mnogi su ostali iznenađeni

Vodio je svoj tim do historijske titule, a otkrio je svog idola: Kakav Messi, kakav Ronaldo

Haris Zilić

Bayer Leverkusen je osigurao historijski naslov prvaka u Bundesligi, a nevjerovatni Apotekari ove sezone ne znaju za poraz u svim takmičenjima i pod vodstvom Xabija Alonsa igraju spektakularno.

Bayer je i u finalu Kupa Njemačke gdje ih čeka duel protiv drugoligaša Kaiserslauterna, a također su stigli i do polufinala Evropa lige gdje ih očekuje dvomeč protiv Rome.

Tim iz Leverkusena je na finom putu da ove sezone uzme čak tri trofeja, a vjerovali ili ne u dugoj historiji imaju samo dva, jednom su osvajali Kupa UEFA, a jednom Kup Njemačke.

Sezonu iz snova ima Florian Wirtz, 20-godišnji ofanzviac koji je glavni adut Bayera i velika budućnost i budući lider njemačke reprezentacije.

Wirtz je ove sezone u svim takmičenjima za Bayer Leverkusen odigrao 42 utakmice, postigao je 17 golova, upisao 18 asistencija i stigao do vrijednosti od 110 miliona eura. Već je skupio 16 nastupa za "A" tim Njemačke i ima jedan upisan pogodak.

Oglasi

Kao i svi mladi fudbaleri tako je i Wirtz imao svoje idole dok je bio klinac, a svojim odgovorom je mnoge iznenadio.

Iako većina mališana i mladih fudbalera Lionela Messija i Cirstiana Ronalda vide kao idole, za Floriana Wirtza je to portugalski as Joao Felix, a to je priznao u jednom od ranijih intervjua.

Sigurno da je ovaj odgovor mnoge iznenadio, ali i njemački mladi fudbaler je pokazao da imao malo drugačija gledišta na današnji fudbal.

Wirtz na meti mnogih klubova

Dojam je da su Wirtz i njegov trener Xabi Alonso najtraženiji iz Leverkusena. Alonso je nedavno donio odluku da ostaje trener Bayera unatoč brojnim interesima iz velikana, a čini se da isto razmišlja i mlada zvijezda.

Oglasi

"Sljedeće sezone ću igrati u Bayeru", rekao je Wirtz u trenucima kada se slavio historijski naslov prvaka Njemačke.

Ovim odgovorom 20-godišnji ofanzivac je smirio navijače Bayera, ali vidjet ćemo šta nosi ljeto, psoebno nakon EURO-a u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

I sportski direktor Apotekara Simon Rolfes je smirivao situaciju.

"Uz Wirtza sigurno ostaje i Grait Xhaka", kratko je izjavio Rofles na pitanje oko eventualnih odlazaka na ljeto izr edova novih prvaka Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi