Press konferencija reprezentacije Austrije

Foda jasno poručio: Trebamo, moramo i želimo svim silama pobjedu protiv BiH!

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Austrije danas je održala press konferenciju pred sutrašnji okršaj protiv selekcije Bosne i Hercegovine na Ernst Happel stadionu.

Prisutnim novinarima obratio se prvo selektor ove reprezentacije, Franco Foda, koji je poručio da njegova selekcija jednostavno mora slaviti sutra protiv BiH kako bi zadržali šanse za plasman dalje.

"Pripreme su trajale tri dan. Bile su veoma dobro iako smo imali kratko vrijeme, tek smo se jučer u potpunosti okupili. Radili smo dosta na napadu i odbrani. Cijela ekipa je maksimalno fokusirana na sutrašnji meč. Situacija u grupi je jasna. BiH ima devet bodova i dovoljan im je i remi. Mi trebamo pobjedu, moramo i želimo da pobijedimo. Utakmica u Zenici je bila tijesna, mogli smo i tamo dati gol. Vjerujem da će sitnice odlučiti sutrašnji meč. Znamo šta želimo igrati, bitno je da imamo posjed lopte i da igramo našu igru", rekao je Foda.

Novinare je zanimalo da li je Foda po prvi put pod velikim pritiskom jer Austrija u najgorem slučaju može biti i treća u grupi, te naredni ciklus igrati u C grupi.

"Ja kao trener cijeli život osjećam pritisak. Malo je utakmica, ali bitno je da mi imamo sutra sve u svojim rukama. Bitno je da imamo sve u rukama ako pobijedimo BiH i onda u Sjevernoj Irskoj možemo sve odlučiti u našu korist. O drugim scenarijima ne želim pričati. Modus takmičenja je komplikovan, moguće je da i kao drugi idemo dalje, ali ne mislimo sada o tome. Bitno je da sutra pobijedimo i sve ćemo dati da bude tako".

Nakon toga obratio se kapiten ekipe Julian Baumgartlinger koji se vratio u tim nakon povrede.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Lijepo je biti s ekipom, Sutra počinje 50% takmičenja. BiH je u boljoj poziciji od nas, ali mi želimo da damo maksimum i pobijedimo kako bismo zadržali šanse da idemo dalje. Spremni smo i želimo pobjedu", poručio je Baumgartlinger, te dodao:

"Sigurno da je bitno da imamo posjed lopte i da smo kreativni. BiH je brza u kontrama i znamo kako su opasni Džeko i Pjanić. Plan je da imamo loptu u posjedu i da je ne gubimo tako lako. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost i sigurno je da ćemo dati sve da ih zaustavimo".

Top Komentari

gumenakita
Nemaju sanse.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi