Zmajevi se smjestili kod bečkih "saobraćajaca": Igraju naši, zato i jesmo šampioni!
Wiener Linien je ponos uposlenika u bečkom gradskom saobraćaju, koji su ga i osnovali. Klub je to kojem jedan rang fali do profesionalnog fudbala u Austriji

Ko je Mostarac na čelu omladinaca SC Wiener Linien?

Zmajevi se smjestili kod bečkih "saobraćajaca": Igraju naši, zato i jesmo šampioni!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine se uveliko priprema za meč Lige nacija protiv Austrije, zakazan za sutra.

Pozitivan rezultat u Beču protiv domaće selekcije bi mogao puno toga donijeti Zmajevima kada je novo UEFA-ino takmičenje u pitanju, a kako bi se što više pitali o ishodu istog izabranici Roberta Prosinečkog se već nekoliko dana ozbiljno pripremaju za sutrašnji izazov.

Danas će reprezentativci naše zemlje obaviti trening na stadionu Ernst Happel na kojem će se i odigrati sutrašnja utakmica, ali kao svoju "bazu" Zmajevi su odabrali teren sportskog centra Raxplatz.

Na Raxplatzu, u desetom "becirku" Beča, dijelu grada u kojem većinu stanovništa čine Turci, Arapi i ljudi porijeklom sa prostora bivše Jugoslavije, Zmajevi su odradili dva prva treninga od dolaska u Austriju.

Teren u Raxplatzu ni po čemu nije posebno zanimljiv - obični fudbalski teren i mala tribina. Ipak, u sportskom centru Raxplatz kao da ste kod kuće i možda su ga upravo zbog toga Zmajevi odabrali kao svoju bazu.

Kantinu uz teren "drže" gostoprimljivi Balkanci, a svoje utakmice na Raxplatzu igra austrijski trećeligaš - SC Wiener Linien.

Wiener Linien je ponos uposlenika u bečkom gradskom saobraćaju, koji su ga i osnovali. Klub je to kojem jedan rang fali do profesionalnog fudbala u Austriji, ali i klub koji ima svijetlu budućnost s obzirom na njegov sjajan omladinski pogon.

Tu dolazimo i do Damira Halilhodžića, čovjeka kojeg se na Raxplatzu moglo sresti kraj terena dok su Zmajevi odrađivali svoje treninge. Damira se na Raxplatzu može sresti i kada reprezentacija BiH nije tu s obzirom da je upravo on trener U16 ekipe SC Wiener Linien.

Damir Halihodžić, Mostarac, Bosanac i Hercegovac, sin legendarnog igrača i trenera Veleža, Salema, ne trenira omladince nego šampione jer je njegova U16 selekcija Wiener Liniena neprikosnoveni prvak gradske lige.

Čini se da je Damir talenat u radu sa mladim fudbalerima pokupio od oca, s obzirom da je Salem Halilhodžić nakon velike igračke karijre činio čuda sa omladincima Veleža. Međutim, ne krije Damir da je za uspjehe njegovih omladinaca zaslužno i porijeklo njegovih igrača i urođeni dar za fudbal.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Da li u ekipi imam puno igrača sa naših prostora? Dovoljno je da vam kažem su njih dvanaestorica od ukupno osamnaest u mojoj ekipi sa prostora bivše države. Ali zato smo i prvaci jer naši igraju", rekao nam je Halilhodžić.

Ljude iz SC Wiener Liniena je bilo zadovoljstvo upoznati, a sada nam ne preostaje ništa drugo nego da se nadamo da će Raxplatz donijeti sreću našim fudbalerima protiv Austrije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi