Fonseca: Ako Džeko igra bez maske to znači da je 100% spreman

Roma gostuje Gladbachu

Fonseca: Ako Džeko igra bez maske to znači da je 100% spreman

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome sutra igraju u gostima protiv Borussije Monchengladbach u okviru četvrtog kola grupne faze Evropske lige.

Ovi klubovi sastali su se prije dvije sedmice na Olimpicu kada je njemački klub u posljednjim minutama utakmice iz penala došao do remija od 1:1.

U Romi će sutra sigurno ići na pobjedu koja će unijeti mir da će izboriti mjesto koje im garantuje Evropu i na proljeće. Danas je Paulo Fonseca održao press konferenciju pred sutrašnju utakmicu i on vjeruje da njegov tim mora biti veoma oprezan.

"Borussia je pokazala da ima jako dobar tim. Veoma važno je da su igrači fokusirani i da žele pobjedu. Važno je da upišemo pobjedu zbog nastavka takmičenja, ali smo svjesni da to neće biti lako jer igramo protiv jako dobre ekipe. U prvom meču sudija je odlučio protivnika, ali više ne razmišljamo o tome", rekao je Fonseca.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Fonseca je poručio da igrači moraju pokazati borbenost na terenu jer bez toga neće uspjeti osvojiti tri boda. Trener Rome osvrnuo se i na Edina Džeku koji je čini se 100% spreman za igru, te neće nositi zaštitnu masku.

"Džeko je veoma važan igrač za nas. Ukoliko igra bez maske onda je to znak da je u potpunosti spreman i da može dati 100% od sebe", dodao je Fonseca.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi