Edin Džeko spasio Romu žestoke kazne

Vučica se provukla

Edin Džeko spasio Romu žestoke kazne

Admin Čaušević

Osim što ima reputaciju najveće zvijezde i najboljeg igrača Rome Edin Džeko postepeno postaje i pravi lider ekipe i autoritet na terenu.

Džeki je omiljen među navijačima Vučice, u posljednje vrijeme često nosi i kapitensku traku, a svojim gestom protiv Napolija spasio je rimski klub žestoke kazne.

Tokom Derbija sunca Curva sud je vrijeđala navijače Napolija na rasnoj osnovi zbog čega je sudija Gianluca Rocchi na minut morao prekinuti meč.

Na jučerašnjoj sjednici Disciplinske komisije Roma je zbog ispada svojih navijača kažnjena sa 30.000 eura i zašto je prošla s tom kaznom treba zahvailti Džeki.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji u svojim jutrošnjim izdanjima prenose informaciju kako je Džekin poziv ostalim tribinama da aplaudiraju kako bi nadglasali Curvu sud učinio da kazna ne bude žešća.

Taj Džekin potez Disciplinci su okarakterisali kao olakšavajuća okolnost zbog čega Roma nije kažnjena sa zatvaranjem dijela tribine ili igranjem pred praznim Olimpicom.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

criticos
Koji apsurd i paradoks, da covjek koji dolazi iz BiH (sredine koja je nacionalisticko-fasisticka protkana krvolocnom mrznjom) salje vapaje tolerancije s terena da se talijanski europejci ne ponasaju kao divljaci i rasisti. To samo govori da je Dzeko ljudina i da je nebitno odakle dolazis, vec kakav ti je odgoj i rezon, i da su svudje ljudi gamad samo se negdje bolje prodaju i sistem im prikriva zlocudnost.
12 0
manijaci
Pravi vođa !!
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije