Fonseca donosi odluku da li Edin Džeko može napustiti Romu

Dobio velike ovlasti od čelnika kluba

Fonseca donosi odluku da li Edin Džeko može napustiti Romu

E. Čaušević

Portugalski stručnjak Paulo Fonseca preuzeo je klupu Rome na kraju prošle sezone nakon što je Claudio Ranieri napustio klub.

Roma nije ponudila Ranieriju nastavak saradnje jer su ranije imali dogovor s Fonsecom koji je stigao iz Shakhtara. Portugalac već desetak dana radi žestokim tempom s ekipom Rome i jasno je da želi da njegov tim bude što bolje fizički spreman za novu sezonu.

Međutim, priznao je da mu problem pravi činjenica da još uvijek ne zna konačan igrački kadar jer je sigurno da će biti još dolazaka, ali i odlazaka iz rimskog kluba.

U prvom planu tu su Edin Džeko i Steven Nzonzi koji će najvjerovatnije napustiti Romu ovof ljeta. Navodno, upravo je Fonseca zadužen za transfere odnosno njegova riječ je konačna po tom pitanju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Čelnici Rome dopustili su mu da on na kraju može odlučiti koga će klub prodati, a naravno tu se najviše misli na Džeku i Nzonzija. Navodno, Nzonzi je dobio dozvolu da nađe novi klub nakon što su Amadou Diawara i Jordan Vereteout potpisali za Romu.

Što se Džeke tiče tu situacija nije još uvijek jasna, ali kako stoje stvari Fonseca je dao dozvolu da se pregovara s Interom i da Džeko može ići ako se klubovi dogovore oko cijene.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi