Fonseca najzad shvatio i priznao da je Romi najvažnije da je Džeko sretan i motivisan

Oduševljen njegovim partijama

Fonseca najzad shvatio i priznao da je Romi najvažnije da je Džeko sretan i motivisan

Edmir Škorić

Roma je pogotkom Edina Džeke remizirala s Ajaxom (1:1) u četvrtak navečer na Olimpicu u revanšu četvrtfinala Evropske lige.

Pogodak bh. napadača za 1:1 donio je Vučici plasman u završnicu ovog takmičenja i plasman u polufinale. Ajax je vodio u Rimu i prijetio da još jednim golom izbaci italijansku momčad, čak je gostima VAR poništio jedan gol, ali nakon što je Dijamant zatresao mrežu Kopljanika, sve je bilo gotovo.

Čini se da je Paulo Fonseca shvatio da Roma najviše profitira od sretnog Džeke i da prethodni sukob na relaciji Portugalca i Bosanca nije donio ništa dobro rimskom ponosu.

"Džeko je sada motivisan i sretan, trenutno je sve u najboljem redu. Mislim da je takav Edin najbolji za Romu", rekao je Fonseca nakon utakmice s Ajaxom.

Unatoč plasmanu u polufinale Evropske lige, Fonseca i dalje nije siguran u svoju budućnost na Olimpicu i to je još jednom potvrdio.

"Ovaj rezultat ništa ne mijenja. Ne znam hoću li biti trener Rome i naredne sezone, jedino znam da ću biti trener narednu utakmicu. Ostalo ćemo da vidimo", dodao je Fonseca.

“Kao što sam uvijek govorio, nisam zabrinut za budućnost. Sada je važan samo moj tim. Vlasnici klubova uvijek su nam bili vrlo bliski i osjećamo njihovu prisutnost", ističe portugalski trener, kome puno bolje ide u Evropskoj ligi nego u Seriji A, budući da je Roma tek sedma na tabeli sa 54 boda, sa čak sedam bodova manje od klubova koji trenutno zauzimaju prva četiri mjesta.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U nedjelju Roma gostuje u Torinu, a Fonseca mora da odluči hoće li Džeko zadržati status startnog igraća ili će opet Španac Borja Mayoral dobiti prednost. Zanimljivo da su obojica dali po sedam golova ove sezone u Seriji A, s tim da je Edin odigrao puno više utakmica. Najefikasniji igrač Rome u prvenstvu je Francuz Veretout sa 10 pogodaka, dok je devet postigao Armenac Mkhitaryan.

Što se tiče Evropske lige, Roma će se za finale boriti s Manchester Unitedom, a u drugom polufinalu igraju Arsenal i Villarreal. Prve utakmice polufinala igraju se 29. aprila, a revanši su sedam dana kasnije. Finale je na programu 26. maja u poljskom Gdanjsku.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
Kad elemises ove tri ekipe,koje su kvalitetnije od Rome onda i trener zasluzuje respekt.
4 1
covid
Dzekson je mašina
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi