Fonseca: Nije fer što odgađaju utakmice na taj način, trebali su odgoditi cijelo kolo

Trener Rome nije baš sretan

Fonseca: Nije fer što odgađaju utakmice na taj način, trebali su odgoditi cijelo kolo

E. Čaušević

Pet utakmica 26. kola italijanske Serije A danas je zvanično odgođeno i one će se odigrati 13. maja.

Čelnici Serije odlučili su da odgode pet mečeva zbog koronavirusa uključujući i veliki derbi Juventusa i Intera. Pored ovog meča odgođene su još utakmice Udinese - Fiorentina, Milan - Genoa, Parma - SPAL i Sassuolo - Brescija.

No, ova odluka se nije svidjela baš svima, a prvi koji se oglasio bio je trener Rome, Paulo Fonseca, koji je poručio da jednostavno nije fer prema ostalim timovima da se neki mečevi igraju, a neki ne.

"Vjerujem čelnim ljudima koji odlučuju o tim stvarima, ali ako mislite na sportskom aspektu ukoliko jedna utakmica je odgođena onda mislim da je fer da se odgode sve iz tog kola. Ako je odlučeno da se jedna utakmica igra pred praznim tribinama onda bi se sve trebale igrati", rekao je Fonseca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma svoj meč 26. kola italijanske Serije A igra sutra na gostovanju protiv Cagliarija od 18 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi