Fonseca: Odigrali smo tri meča u sedam dana i čestitam igračima na ovoj pobjedi

Roma bolja od Milana

Fonseca: Odigrali smo tri meča u sedam dana i čestitam igračima na ovoj pobjedi

E. Čaušević

Roma je sinoć u derbiju 9. kola Serije A na svom terenu pobijedila Milan sa 2:1.

Vučica je povela u 38. minuti kada je Edin Džeko pogodio sjajno glavom nakon kornera za 1:0. Ipak, Milan je uspio izjednačiti u 55. minuti preko Hernandeza, ali slavlje je trajalo svega četiri minute jer je Nicolo Zaniolo sjajnim golom donio pobjedu Romi.

Nakon utakmice trener rimskog kluba Paulo Fonseca bio je zadovoljan partijom svojih igrača koji su u sedam dana odigrali tri utakmice.

"Igrači su pružili sjajnu partiju i borili se do zadnje minute. Nije lako igrati tri meča u sedam dana i zaista im čestitam na ovoj pobjedi. Zaniolo je odigrao sjajan meč i pogodio za pobjedu i nama jako važna tri boda", rekao je Fonseca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njega je oduševio i Javier Pastore koji je nakon dugo vremena uspio vezati tri utakmice u kojima je odigrao po 90 minuta.

"Pastore je pokazao kvalitet i profesionalizam večeras. Ne treba zaboraviti da se nedavno oporavio od povrede i odigrao je tri meča u sedam dana što je sjajno. Mi idemo utakmicu po utakmicu i vidjet ćemo šta će biti", dodao je trener Rome.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi