Pastore je godinama igrao sa zvijezdama PSG-a, ali o rijetko kome je govorio kao o Džeki

Dijele svlačionicu u Romi

Pastore je godinama igrao sa zvijezdama PSG-a, ali o rijetko kome je govorio kao o Džeki

A. Čaušević

Edin Džeko je opet zabio. Ovaj put voljenom klubu iz djetinjstva. Roma je u 9. kolu Serije A pobijedila Milan sa 2:1, a bh. napadač je bio strijelac prvog gola za Giallorosse. 

Dobru partiju za Vučicu pružio je i Javier Pastore koji čini se polako ulazi u formu kakva se od njega očekuje. Prvi put ove sezone odigrao je kompletan meč.

Argentinac je svojevremeno bio jedan od najboljih igrača Serije A, iz Palerma je za 40-ak miliona eura otišao u PSG gdje je igrao s mnogim zvijezdama današnjice, uključujući Zlatana Ibrahimovića, Edinsona Cavanija, Neymara i druge.

Međutim, čini se da mu ni s kim od njih nije bilo lijepo igrati kao što je slučaj s Džekom. Kazao je to i Pastore poslije utakmice sa Milanom.

"Igrati iza Džeke je lijepo, on je igrač koji daje kvalitet igračima, s njim se igra bolje i moramo iskoristiti njegov momenat, nemaju sve ekipe takvog napadača", rekao je Pastore.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je sinoć stigao do svog petog gola u Seriji A, ukupno šestog u ovoj sezoni računajući sva takmičenja.

Iako još uvijek nije u potpunosti zaliječio povredu jagodične kosti, Dijamant se ponovo kao i u nekim prethodnim mečevima žrtvovao za tim, a sve to mu se vratilo golom i pobjedom Rome.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

TIGAR
ma jok..luka jovic milinkovic ovi od 800 miliona...ahagahagadababsgds
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi