Fonseca želi zadržati Mkhitaryana u Romi

Zadovoljan Armencom

Fonseca želi zadržati Mkhitaryana u Romi

Trener Rome Paulo Fonseca iznio je želju da zadrži Armenca Hernrikha Mkhitaryana u redovima ove ekipe i nakon jednogodišnje posudbe.

Armenac je još uvijek fudbaler Arsenala koji je na posudbi u Romi do kraja sezone. Vučica je u nekoliko navrata pokušala otkupiti njegov ugovor od Topnika ali to očigledno neće biti tako lako jer i trener Arsenala Mikael Aerteta ima namjeru da ga vrati u London.

Ipak, Fonseca poručuje kako je i želja Mkhitaryana da ostane u Italiji.

"Ja želim da on ostane u klubu i on to želi.", započinje Fonseca priču oko Mkhitaryana za ruski TV šou Great Football i nastavlja: "Ipak, treba biti jasno kako je trenutno sve u stanju pauze i morat ćemo kasnije da razgovaramo s predstavnicima Arsenala. Želim da nastavim raditi s njim jer je sjajan fudbaler i sjajan čovjek".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Armenac će gotovo sigurno ostati malo duže na posudbi u Rimu jer je FIFA nedavno donijela odluku kako se produžuju sve posudbe i svi ugovori koji su trajali do kraja juna zbog toga što se sezone do tog datuma gotovo sigurno neće završiti.

Svemu dodajmo podatak kako je nekadašnji fudbaler Manchesrter Uniteda i Borussije Dortmund ove sezone za Romu postigao šest golova i dodao četiri asistencije.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Ja zelim da ti dobijes otkaz, tvoja igra, toplo hladno, jednu pobijedis veci klub, pa izgubis od dva koja se bore za opstanak, ma idi cuvaj ovce...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi