Fortounis pred gostovanje u Zenici: "Nema razloga da se plašimo"

Grci žele dobar rezultat protiv BiH

Fortounis pred gostovanje u Zenici: "Nema razloga da se plašimo"

Edmir Škorić

Grčka je sinoć s 2:0 u Vaduzu slavila protiv Lihtenštajna, pa je tako sigurno krenula u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Kostas Fortounis je postigao vodeći gol za Grke u završnici prvog dijela, a nakon meča je grčka desetka i igrač Olympiakosa govorio za medije.

"Htjeli smo što ranije zabiti gol Lihtenštajnu, ali srećom on je opet došao na vrijeme. Kasnije smo dali i drugi gol i bilo je lakše igrati", kazao je Fortounis, pa je dodao:

"Vrlo je važno da se pobjedom otvore kvalifikacije. Tu je novi selektor, dosta novih mladih igrača, a sada idemo da što bolje odradimo i naredni meč".

A naredni meč dolazi već u utorak, kada će Grci u Zenici gostovati bh. reprezentaciji.

"Tamo smo već igrali i radi se o protivniku kojeg dobro poznajemo. BiH ima kvalitetne igrače, ali nema razloga da se plašimo. Moramo da igramo našu igru, da budemo dobri na svim frontovima i vjerujem da ćemo uz dobre taktičke zamisli našeg selektora doći do povoljnog rezultata", kazao je Fortounis.

Stigla potvrda, Grci bez Mitrogloua u Zenici

Grci su došli do pobjede na otvaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali u utorak u Zenicu dolaze bez Kostasa Mitroglua, koji se jučer povrijedio.

“Naravno da smo sretni zbog ovakvog početka. Utakmicu smo mogli riješiti i prije te ranije odlučiti pitanje pobjednika”, rekao je grčki selektor Angelos Anastasiadis, koji je potom potvrdio da Mitroglu ne može igrati u utorak.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

“Ne postoji mogućnost da Mitroglu bude spreman za BiH. Pozvat ćemo nekog drugog, a njemu želimo brz oporavak. Moramo biti spremni za vrlo teško gostovanje”, dodao je.

Mitroglou je sada na posudbi u Galatasarayju, a za Grčku je u u 65 nastupa postigao 17 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi