Fortuna se vratila u Bundesligu

Osigurali povratak u društvo najboljih

Fortuna se vratila u Bundesligu

E. Škorić

Nogometaši Fortune iz Dusseldorfa vratili su se u njemačku Bundesligu.

Fortuna je danas u Dresdenu s 2:1 bila bolja od Dynama, a tom pobjedom je ovaj tim dva kola prije kraja otišao na nedostižnih 10 bodova trećeplasiranom Kielu, pa se tako plasirao u Bundesligu.

Fortuna sada ima 59 bodova, Nurbnerg je drugi s 54 i po svemu sudeći će se i ovaj tim vratiti u elitni rang njemačkih timova, a trećeplasirani Kiel s 49 bodova za sada drži mjesto koje vodi u razigravanje.

Ono što je zanimljivo, iz Cvajte su ispali nogometaši Kaisereslauterna, nekadašnji prvaci Njemačke, dok Darmstadt, također bivši bundesligaš, baš kao i Gr. Furth pokušava da se spasi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi