Fotografija dovoljno govori? Mamić preuzima novi klub

Nekada prvi čovjek Dinama

Fotografija dovoljno govori? Mamić preuzima novi klub

Iz Slovenije stiže vijest da bi Zdravko Mamić mogao preuzeti Olimpiju.

Iako je u proteklim mjesecima bilo glasina da bi nekada prvi čovjek Dinama mogao ući u Široki Brijeg, navodno će njegovo naredno odredište biti Ljubljana, tačnije Olimpija.

Mediji iz Slovenije, ali i Hrvatske javljaju kako je Mamić (59) s aktuelnim vlasnikom kluba Milanom Mandarićem dogovorio preuzimanje Olimpije, a navodno u klub ulazi s italijanskim partnerima u saradnji s kojima će se promijeniti cjelokupna stručna i upravljačka struktura ovog tima.

Imajući u vidu kakve sposobnosti ima i što je s Dinamom napravio u prošlosti, uvjereni su Slovenci da bi Mamić podigao Olimpiju na veću razinu od dosadašnje, a da se nešto događa svjedoči i to što se u Hercegovini sastao sa Mandarićem.

Osim 'Zmajčeka', špekuliše se kako bi pod Mamićeve skute trebale stati i Brežice, i to kao Olimpijina filijala.

Mamić je, podsjetimo, 6. juna prošle godine osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja oko 15,5 miliona eura iz Dinama, ali je neposredno prije izricanja presude stigao u Međugorje, gdje se i danas nalazi.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Top Komentari

chs1975mostar
Maminjo je od Dinama napravio najbolji klub na prostorima EX-YU..moze pricati STA god ko hoce,,al od kada je otisao iz Dinama,,Dinamo je pao za tri klase ispod skale.dok je bio Maminjo//ljudi koji se razumiju u FUDBAL shvataju da se nikada ne tjera čovjek koji donosi uspjeh klubu!!! pa eto kazu krao je//@ oni sto su na njega dizali hampu i sve najgore pisali digli medije// to su radili da bi dosli da oni se opare pokradu!!nema kluba na svijetu u kojem je sve med i mlijeko,,a da nema lipovluka..samo sto se to u evropskim klubovima radi na kulturan NACIN!!i sve dok klub je jak donosi trofeje ne pada ni u kom smislu pa cak i kad se zna da pojedinci ili pojedinac krade,,on se ne lomi nit smjenjuje///ovo je mnogima koji pricaju u zadnje vrijeme protiv OSIMA I MUSEMIĆA .. njih dvojica su poslije rata najvise dobra donijeli svojim klubovima!!@ pogotovo ko sad moze da prica protiv MUSEMIĆA,,covjek je uradio sve pozitivno u zadnju godinu,,a OSIM dosao u svog ZELJU da ga vadi iz govana!! bas ko IBRO//Ferguson u velež prije tri GODINE!!ko ima razumijevanja i uključuje mozak!! zna u čemu je bit ovoga mjesta ga pisanja!!!NIKAD NE RUSI ONOGA KO TI DONOSI USPJEH,,JER CE TI DOC ONAJ KOJI CE TI DONJETI PORAZ !!! NIKAD AMA BAS NIKAD NE PRAVI NEPRIJATELJA OD ONOGA ZA KOGA ZNAS DA KAD DODJES U GOVNA ON CE TI PRVI SKOCITI U SUSRET DA TI POMOGNE//I DOBRO PAZI SE DUŠMANIMA KOJI TE SE ULIZUJE I PRAVI TI OD PRIJATELJA NEPRIJATELJA JER SI TI SLJEDECI!!!!LP SVIMA DOBRONAMJERNMA,
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti