Fotografija Džeke i De Rossija najbolje oslikava trenutnu situaciju u Romi

Vučica na koljenima

Fotografija Džeke i De Rossija najbolje oslikava trenutnu situaciju u Romi

Endin Čaušević

Roma se ove sezone nalazi u velikoj rezultatskoj krizi i sigurno je jedno od najvećih neugodnih iznenađenja u dosadašnjem dijelu sezone italijanske Serije A.

Vučica je prošle godine stigla čak do polufinala Lige prvaka kada su izbacili i Barcelonu, ali ove godine jednostavno ne liče na sebe. Rimskom klubu ništa ne ide po planu i počeli su se lagano raspadati u svlačionici.

Prvo je otkaz dobio trener Eusebio Di Francesco, a isti dan otišao je i sportski direktor Monchi koji je trebao napraviti čudo od Rome, no na kraju je napravio upravo suprotno.

U Romi će pokušati izboriti Ligu prvaka ove sezone, ali će im to biti skoro nemoguće. Sigurno je da igrači jedva čekaju kraj sezone kako bi se konsolidovali redovi i napravile prijeko potrebne promjene u igračkom kadru.

Rimski klub je sinoć igrao 2:2 protiv Fiorentine i već tri meča zaredom ne znaju za pobjedu. Nezadovoljstvo na tribinama je veliko i navijači su svoje fudbalere ponovo ispratili zvižducima s tribina.

U velikoj golgeterskoj krizi nalazi se ove sezone i bh. napadač Edin Džeko što je vjerovatno i jedan od najvećih problema za Romu. Džeko ni sinoć nije zabio gol, a nakon meča jednostavno je samo sjeo na teren i čudio se svemu što se dešava.

No, kapiten Rome, Daniele De Rossi, mu je prišao i pružio ruku, a fotografi su to zabilježili. Navijači Rome dijele ovu fotografiju i poručili su da nikada Roma neće odustati, te da je timski duh jači od svega. Kapiten za kapitena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navijače je posebno oduševio De Rossi čiji odnos prema dresu Rome je nevjerovatan.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Cibre
Evo opet Dzeko pa ljudi dragi fakat niste normalni, pa ova stranica je dzeko sport postala.. ????
1 7
Dzeko kakio, Dzeko piskio, Dzeko i Amra, Dzeko prdnuo, sve cete to naci na dzekodzeko.ba
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi