Fotografija zbog koje se De Ligtu savjetuje da uči od Pjanića

Nizozemac u centru pažnje

Fotografija zbog koje se De Ligtu savjetuje da uči od Pjanića

A. Čaušević

Juventus je dobio torinski derbi s 0:1. Gol odluke na Olimpicu postigao je Matthijs De Ligt sredinom drugog poluvremena. 

Proces adaptacije na italijanski fudbal za bivšeg kapitena Ajaxa još uvijek nije završen što je nekako i očekivano s obzirom da je došao iz lige sa drugom fudbalskom filozofijom i da ima 20 godina,

De Ligt koji slovi za najtalentovanijeg defanizvca današnjice je i u ovom meču bio u centru pažnje jer je ponovo igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Nizozemac je zbog igranja rukom već skrivio penale protiv Intera i Leccea, u ruku ga je lopta pogodila protiv Bologne, ali prije toga je igrao nogom pa kazneni udarac nije bio dosuđen.

Mladi štoper je bio neoprezan i protiv Torina kada nije na vrijeme stigao skloniti ruku, pa je opet igrao nedozvoljenim dijelom tijela. Međutim, sudija Doveri uz konsultacije s VAR-om nije pokazao na bijelu tačku.

Od ove sezone pravila za igranje rukom su značajno pooštrena zbog čega sada igrači moraju biti mnogo oprezniji. A kako bi to trebalo izgledati odlično je demonstrirao bh. reprezentativac.

Ispred De Ligta se nalazio Pjanić koji je držao ruke iza sebe što se odlično može vidjeti na fotografiji ispod. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Upravo zbog ove fotografije mnogi navijači Juventusa na društvenim mrežama i forumima savjetuju De Ligtu da uči od Pjanića kako ubuduće treba da drži ruke prilikom ubačaja lopte jer bi opet zbog neopreznosti mogao naštetiti svom timu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinas
Penal ko kuca i zuti a drugi je dobio 20min kasnije sto znaci da bi Torino imao 1:0 i igraca vise
1 3
NKZ1922
cirkus koliko se gura ovaj klub
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi