Milanov ultras potpisao za Inter

Nekada na tribini kao veliki navijač Milana

Milanov ultras potpisao za Inter

Edmir Škorić

Inter je u četvrtak potvrdio transfer iskusnog štopera Francesca Acerbija.

Inter je bio u potrazi za novim štoperom nakon odlaska Andree Ranocchije, a na kraju je izborio pao na nogometaša Lazija, iako se prethodno Inter povezivao sa igračima poput Trevora Chalobaha iz Chelseaja ili Manuela Akanjija iz Borussije Dortmund.

Odluka o dovođenju Acerbija nije se baš svidjela navijačima Intera. Sve zbog prošlosti Acerbija koji je prije nekoliko godina priznao da je bio vrlo blizu Interovog vječnog rivala - Milana.

"Navijač sam Milana. U prošlosti sam bio član Fossa dei Leoni (Milanova ultras grupa – op.a.). Išao sam s prijateljima na utakmice Milana na San Siro. Posljednja na kojoj sam bio bila je polufinalna utakmica Lige prvaka s Manchester Unitedom 2007.", rekao je Acerbi prije nekoliko godina u intervjuu za La Gazzetta dello Sport.

Acerbi je također bio igrač Milana u prošlosti. U ovom klubu je nastupao pola godine u sezoni 2012/2013. Za to vrijeme odigrao je 10 utakmica.

Oglasi

Ulje na vatru dolila je i situacija na kraju prethodne sezone. U to vrijeme Inter i Milan borili su se za Scudetto.

Momčad koju vodi Stefano Pioli u 34. kolu odmjerila je snage s ekipom Lazija. Gotovo do kraja susreta ostalo je neriješeno 1:1, čime bi Inter došao u povoljan položaj.

U 92. minuti susreta Milan je ipak poveo nakon pogreške Francesca Acerbija. Čini se da odbrambeni igrač nije nimalo mario jer su ga kamere uhvatile kako se smije nakon primljenog gola.

[twitter]https://twitter.com/calsciomercato/status/1518335014592778241[/twitter]

Potražite više informacija na temu Serie A:

U konačnici je Milan slavio s 2:1, a nakon što je utakmica završila, Acerbi je bio žestoko kritikovan zbog svoje igre kako od navijača Lazija, čiji je tada bio nogometaš, tako i od strane Interovih navijača.

Acerbi je iz Lazija prešao u Inter na principu posudbe. Ovaj 34-godišnjak je prošle sezone odigrao 36 utakmica, zabio četiri gola i imao dvije asistencije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi