Izbjegavao da igra da ne rizikuje povredu, ali ovim zahtjevom je dotukao čelnike Barcelone

Depay ima jasan cilj

Izbjegavao da igra da ne rizikuje povredu, ali ovim zahtjevom je dotukao čelnike Barcelone

Endin Čaušević

Nizozemski napadač Memphis Depay ove sezone odigrao je tek tri utakmice u dresu Barcelone i propustio je veći dio zbog povrede, ali već je jasno da je njegov status u katalonskom klubu daleko od startne postave i ono što on očekuje od Barce u januarskom prelaznom roku je zaista mnoge iznenadilo.

Depay je na ljeto prošle godine stigao u Barcelonu nakon što mu je istekao ugovor s Lyonom i potpisao je s Kataloncima dvogodišnji ugovor.

Prošle sezone bio je poprilično standardan, ali nakon što je ljetos Barcelona dovela Roberta Lewandowskog i Raphinhu postalo je jasno da neće imati minutažu kao prije. Depay je odigrao svega tri meča na startu sezone, a potom je zadobio nezgodnu povredu.

Međutim, očekivalo se da će se Nizozemac vratiti na teren još krajem prošlog mjeseca, no to se nije desilo iako je trenirao s prvom ekipom.

Španski mediji su objavili čak da je Depay namjerno izbjegavao povratak na teren i tvrdio da nije dovoljno oporavljen kako ne bi rizikovao ponovo da se povrijedi zbog čega bi propustio Svjetsko prvenstvo.

Ovako se Depay našao na spisku Louisa van Gaala i spreman je stigao na okupljanje što je samo potvrdilo špekulacije da je mogao i ranije da se vrati na teren i bude na raspolaganju Xaviju, ali je on to uspio nekako eskivirati.

Oglasi

Čini se da je i ovom 28-godišnjem igraču postalo jasno da se pored žestoke konkurencije u Barceloni teško može izboriti za neku veću minutažu zbog čega neće biti iznenađenje ukoliko na zimu Depay promijeni klub.

U Barceloni se nadaju da će Depay pružiti dobre partije na Mundijalu jer su voljni da ga prodaju u januaru, ali žele izvući što više novca s obzirom da njegov ugovor ističe na kraju ove sezone.

Međutim, Depay ima potpuno drugačiji plan koji je iznenadio čelnike Barcelone i oni su poručili da na takvu ponudu jednostavno ne mogu prestati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gerard Romero je objavio da je Depay tražio od Barcelone da raskinu ugovor u januaru i da on bez obeštećenja traži novi klub što su oni odmah odbili. Barca želi zaraditi koliko-toliko i izbjeći opciju da Depay ide besplatno iz kluba na kraju sezone.

Depay je od dolaska iz Lyona u dresu Barcelone odigrao ukupno 41 utakmicu i uspio je zabiti 14 golova i upisati dvije asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi