I kamen bi zaplakao: Ribery po posljednji put izašao na teren, a onda je vidio šta se dešava

Oprostio se od navijača Salernitane

I kamen bi zaplakao: Ribery po posljednji put izašao na teren, a onda je vidio šta se dešava

E. Čaušević

Legendarni francuski fudbaler Franck Ribery jučer je zvanično saopštio da završava svoju igračku karijeru, a danas se oprostio od navijača Salernitane pred meč protiv Spezije.

Ribery je u Salernitanu stigao na ljeto prošle godine i imao je ugovor do kraja ove sezone, ali je shvatio da je vrijeme da donese najtežu odluku karijeri i saopšti da je stigao njegov kraj.

Francuz je jučer zvanično potvrdio da završava svoju igračku karijeru i da je nakon sedmica i sedmica razmišljanja shvatio da je to jednostavno jedino rješenje u ovom trenutku.

Ovaj 39-godišnjak je imao dosta problema s povredama u posljednje vrijeme i nije uspio da se oporavi onako kako je htio, te je na kraju "prelomio" i saopštio je svima da završava svoju karijeri.

Ribery se danas zvanično oprostio od navijača Salernitane pred utakmicu Serije A protiv Spezije, te je izašao na teren stadiona u Salernu.

Iako je u ovom italijanskom klubu proveo tek nešto više od godinu dana sigurno je da Ribery ni sanjao nije da će imati takav oproštaj, te da će ga navijači uspjeti čak rasplakati.

Oglasi

Kada je Ribery izašao na teren svi na stadionu su ustali kako bi mu dali aplauz i barem na taj način mu se zahvalili na svemu što je dao za fudbal, a trag koji je ostavio je zaista neizbrisiv.

Navijači su skandirali s tribina njegovo ime, a Ribery nije mogao sakriti svoje suze jer je nakon 22 godine profesionalne karijere stigao kraj i jasno je da mu je to jako teško palo.

Ribery je ponikao u Lilleu, ali se proslavio svojim igrama u dresu Bayerna u kojem je igrao čak 12 godina i osvojio je skoro sve što je mogao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored Salernitane i Bayerna u seniorskoj kategoriji nastupao je još za Boulogne, Ales, Brestois, Metz, Galatasaray i Fiorentinu.

Za reprezentaciju Francuske odigrao je 81 utakmicu i postigao je 16 golova.

Top Komentari

StarMoVe
Ratnik na zelenom terenu!! Ovaj čovjek u svakoj tekmi ostavi srce na terenu, nevažno Jel derbi ili neka prijateljska tekma. RESPEKT I POZZ..
10 0
Noone
Fudbal polako, sto se mene tiče, gubi svoj sjaj i sport u sebi. Mislio sam da više nema fudbala posle Ronaldinha, Karlosa, Zidana, Ronalda, Beckama, Raula, Kahna,itd.. I eto došla je još jedna serija "igrača" :Ribery Roben, Džeko, Ronaldo, Messi, Lewandowski... Posle njih dolaze roboti, glumci, dupelizci, pohlepnici
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi