"Dijelio sam limenku Coca-Cole i čips sa šest osoba, patio se, glumio da mi nije ništa, a onda..."

Franck Ribery je propatio mnogo toga, ali je ponosan na sebe

"Dijelio sam limenku Coca-Cole i čips sa šest osoba, patio se, glumio da mi nije ništa, a onda..."

Admin Čaušević

Roditelji su ga napustili u samostanu dok je još bio dijete. Posvojila ga je druga porodica koja mu je pružila svu ljubav kakvu do tada nije dobio. Bio je žrtva saobraćajne nezgode koja mu je ostavila veliki ožiljak kada je imao nešto više od dvije godine.

Franck Bilal Ribery je imao djetinjstvo kao rijetko koje dijete. Život mu je bio pakao. Činjenica da je bio nepoželjan i od bioloških roditelja dovoljno govori.

Sa dvije godine je zadobio ogroman ožiljak na licu i od tada za njega više nije ista. Vršnjaci su mu se rugali i trpio je predrasude starijih.

Ismijavan je zbog estetskog izgleda, a ne zbog načina na koji postoji. I zbog toga je toliko propatio. Bez fudbala teško bi se izvukao iz svega.

Danas je, međutim, ponosan na tu ranu na licu, jer ga je ona učinila snažnim čovjekom. Naučilo ga je reagovati i suočiti se s najtežim situacijama koje život nosi.

Fudbal je Francuzu omogućio da istakne svoje nevjerovatne tehničke kvalitete koje su ga učinile jednim od najboljih krila svoje generacije.

Oglasi

Igrao je u velikim klubovima, duže od decenije je nosio dres slavnog Bayerna. Bio je jedan od najboljih igrača francuske reprezentacije. Osvojio je puno toga u karijeri uključujući i Ligu prvaka.

I unatoč tome što je zaradio mnogo novca, nikada se nije podvrgao estetskoj operaciji, jer je odlučio pokazati se svijetu onakav kakav jest. Jer ožiljak je dio njega i zasigurno ga je učinila boljim čovjekom.

"Odrastao sam u četvrti sa 30 zgrada, gdje sam naučio podijeliti limenku Coca-Cole ili vrećicu čipsa sa šestero ljudi. Ne zaboravljam, to je u meni", ispričao je Ribery jedne prilike.

"Ali sa svojim ožiljkom, propatio sam kroz sve to. Kad sam bio mali nezamislivo je kako sam se suočavao s tim."

Oglasi

"Morao sam se pretvarati da se ne nerviram previše. Ožiljak me izgradio kao ličnost. Ovaj ožiljak me okovao, dao mi je karakter i snagu."

"Bez ožiljka bih bio normalan dečko. Ponosan sam na to, na to što sam sve to prošao. Nije bilo lako."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ponosan sam i sretan sam na ono jesam. Na kraju dana, sviđa mi se moje lice i sviđa mi se moj život", poručio je Ribery.

Ribery se od fudbala oprostio u septembru 2022. godine. Jedno vrijeme je radio u stručnom štabu Salernitane, a posljednjih sedmica se povezuje sa poslom u omladinskim selekcijama Bayerna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi