Bayern je izgubio kompas: Spremni su na još jedan potez koji bi mogao izazvati bijes kod navijača
FOTO: EPA

Uzbudljivo ljeto nas očekuje u Minhenu

Bayern je izgubio kompas: Spremni su na još jedan potez koji bi mogao izazvati bijes kod navijača

Haris Zilić

Bliži se početak ljeta, a samim tim i ludnica na fudbalskoj pijaci, poznato je da od 1. jula ide ljetni prelazni rok koji uvijek ponudi vrhunske transfere i zanimljive transfer priče.

Špekulacije su uveliko počele, zakuhava se dosta toga, a čini se da bi naredno ljeto moglo biti prometno u Minhenu.

Njemački mediji među kojima je i popularni "Bild" donose vijest da je Bayern spreman prodati Kingsleya Comana (27) ovo ljeto što se možda i neće svidjeti navijačima njemačkog velikana

Coman ima ugovor sa Bayernom do 2027. godine, ali i sam fudbaler se malo zasitio Minhena i voljan je promijeniti sredinu.

Trenutna vrijednost Comana je 65 miliona eura, a Bayern je odlučio da ovom fudbaleru ne stvara puno problema oko eventualnog transfera.

Oglasi

Bavarci su postavili klauzulu od 70 miliona eura i klub koji ponuda taj novac može kupiti Comana, ako pronađe zajednički jezik sa fudbalerom.

Prve špekulacije govore da su najzainteresovaniji klubovi iz engleskoh Premiershipa, ali i španske La Lige.

Glavni kandidati za eventualno dovođenje Comana su Chlesea, Tottenham i Atletico Madrid, iako je ranije i Manchester United imao pvoeznica sa 27-godišnjim fudbalerom.

Bayern je reprezentativca Francuske u svoje redove doveo na ljeto 2017. godine iz redova Juventusa, a prije toga je nosio dres PSG-a gdje je prošao sve omladinske kategorije.

Za reprezentaciju farcnuske Kingsley Coman ima 55 upisanih nastupa i osam postignutih pogodaka.

Oglasi

U tekućoj sezoni za Bayern je odigrao ukupno 26 utakmica u svim takmičenjima, postigao je pet golova i upisao tri asistencije, a da li će na ljeto napustiti Minhen, ostaje nam da vidimo.

Pred čelnicima Bayerna je dosta posla, ali i malo vremena, pogotovo jer se ovog ljeta održava Evropsko prvenstvo pa će najveće zvijezde Starog kontinenta biti fokusirane na fudbal.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Imali su Bavarci dosta pogrešnih poteza u posljednje dvije godine, sigurno netipično za njemačkog giganta.

Spominjao se i odlazak Musiale, a ako odu i Musiala i Coman to bi svakako bio udarac za Bavarce.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FCBFCBFCB
Pa sve i da je him u opciji da ga prodaju nece to dat u javnost izmedju ove dvije utakmice, Ovo je nista drugo do novinarske gluparije i samo da se napise sta
3 0
Baron22
Oj valja gereru lijevo hahahahahahaha hahahahahaha hahahahahahaha hahahahahahahahahaha hahahahahahahaha ojjjj hahahaha hahahaha hahahaha
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi