Određen sudija meča u Amsterdamu: Zmajeve čeka mladi Francuz koji je lagan na kartonu
Foto - EPA

UEFA odabrala sudije

Određen sudija meča u Amsterdamu: Zmajeve čeka mladi Francuz koji je lagan na kartonu

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju će gostovati u Amsterdamu kod selekcije Nizozemske.

Bit će to duel 5. kola Lige nacija i posljednja šansa za nacionalni tim BiH da pokuša doći do pobjede koja bi im pred posljednje kolo vratila nadu u opstanak u društvu najboljih selekcija Evrope.

UEFA je odredila i sudije za ovaj meč. Glavni sudija je Francuz Francois Letexier, a pomoćnici su mu Cyril Mugnier i Mehdi Rahmouni. Četvrti sudija je Amaury Delerue.

Radi se o 31-godišnjem sudiji koji ove sezone često zna pokazati crvene kartone. Sudio je osam mečeva u novoj sezoni u raznim takmičenjima i ima učinak od 30 žutih i pet crvenih kartona.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Nije dakle francuskom sudiji teško pokazati karton i naši fudbaleri će morati da budu oprezni prilikom startova.

Meč Nizozemska - BiH igra se u nedjelju od 18 sati, a domaća selekcija je veliki favorit. Mozzart vam nudi mogućnost klađenja na ovaj meč, a svoju opkladu OSTAVITE OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi