Deschamps i Scaloni objavili sastave za veliko finale, obojica priredili iznenađenja

Francuska protiv Argentine za trofej

Deschamps i Scaloni objavili sastave za veliko finale, obojica priredili iznenađenja

Edmir Škorić

Francuska i Argentina igrat će finale Svjetskog prvenstva u Katru, a utakmica će početi u 16 sati na stadionu Lusail.

Argentina i Francuska su do sada igrale tri puta na svjetskim prvenstvima. Argentina je pobijedila u prva dva susreta 1930. i 1978., dok je Francuska izbacila Argentinu sa Svjetskog prvenstva 2018. u osmini finala.

Obje reprezentacije imaju po dva naslova svjetskog prvaka, a motiva ne nedostaje ni jednima ni drugima pred današnji ogled.

Naravno, najviše se očekuje od PSG-ovih zvijezda Lionela Messija i Kyliana Mbappea, ali ovisit će dosta toga i o ostatku timova.

Lionel Scaloni i Didier Deschamps objavili su sastave. Bilo je problema, naročito kod Deschampsa, ali je selektor Francuske na kraju odredio tim koji trebao da vodi žestoku borbu za novi trofej.

Bilo je upitno hoće li Olivier Giroud biti starter, na kraju je odlučeno da ipak bude među 11. Upamecano je zauzeo stopersku poziciju s Varaneom iako je Konate odigrao sjajan meč protiv Maroka. Angel Di Maria je starter iako je bio najavljen kao rezervista.

Oglasi

Argentina: Emiliano Martínez; Molina, Romero, Otamendi, Acuna; Di María, De Paul, Enzo Fernández, Mac Allister; Leo Messi, Julian Alvarez.

Francuska: Lloris - Kounde, Varane, Upamecano, T. Hernandez - Griezmann, Tchouameni, Rabiot - O. Dembele, Giroud, Mbappe.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ovom utakmicom završit će se katarski Mundijal, koji nam je donio dosta uzbuđenja i mnogo sjajnih utakmica.

U subotu je u utakmici za treće mjesto Hrvatska pobijedila Maroko sa 2:1 i danas se sprema veliki doček u Zagrebu za Vatrene, kojima je to bila treća medalja na prvenstvima i druga bronzana.

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Nadam se da će ih francuska razvaliti, ali kako gledam da će navuči pobjedu ciganima kao dosad sa penalima
4 1
Mushe91
Dembele bez ucinka cijelo prvenstvo .
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti