Stiglo objašnjenje zašto je Zidane odbio da danas doputuje u Dohu i gleda veliko finale

Dobio poziv, ali...

Stiglo objašnjenje zašto je Zidane odbio da danas doputuje u Dohu i gleda veliko finale

Endin Čaušević

Francuski mediji potvrdili su jučer da je Zinedine Zidane odbio poziv da danas na Lusail stadionu prati finale Svjetskog prvenstva između Francuske i Argentine i mnogi su vjerovali da je to zbog činjenice da neće uskoro biti novi selektor Trikolora, ali sada je jasno zašto Zidanea nećemo vidjeti danas u Dohi.

Zidane je sigurno jedan od najboljih igrača koje je Francuska ikada imala i u dresu reprezentacije ostavio je neizbrisiv trag jer je uspio s Trikolorima osvojiti Svjetsko i Evropsko prvenstvo.

Međutim, on ne krije želju da i kao trener želi biti na klupi svoje reprezentacije i očekivalo se da će se to sigurno desiti nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

Zidane već više od godinu dana odbija ponude klubova zbog toga što želi da se okuša na poziciji selektora, a za njega jedino u obzir u tom slučaju dolazi reprezentacija Francuske.

Činilo se da će Zidane preuzeti Francuze nakon Mundijala u Kataru, ali kako stvari stoje to se neće desiti.

Didier Deschamps će ostati gotovo sigurno na klupi Francuske jer je u Kataru uspio da ispuni ultimatum i dođe do polufinala, te sačuva svoj posao koji mora se priznati dosta dobro obavlja.

Oglasi

Sigurno da je Zidanea to itekako pogodilo jer je i on bio siguran da će od 2023. godine biti selektor Francuske, ali Deschamps se nije tako lako predao i izborio se za ostanak na toj poziciji i prema svemu sudeći će potpisati novi ugovor nakon što se Mundijal završi.

Zbog toga su jučer francuski mediji objavili da je Zidane odbio poziv francuskog Saveza da doputuje u Dohu i bude gost na Lusail stadionu. Oni su pozvali 20 legendi Francuske da dođu na finale, a Zidane je jedan od rijetkih koji je to odbio.

Naravno, odmah se počelo pisati da je to uradio jer je ljut što neće dobiti posao selektora nakon Mundijala, no Le Parisien je objavio jutros da to nisu tačne informacije.

Ovaj ugledni francuski list objavio je da je Zidane odbio taj poziv jer je svjestan da bi dolaskom u Dohu on bio u centru pažnje zbog svih tih špekulacija oko selektorske pozicije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zidane želi izbjeći da on bude u centru priče i na neki način zasjeni Deschampsa i ekipu što oni ne zaslužuju i svjestan je da bi njegov dolazak samo pojačao špekulacije oko toga ko će biti novi selektor.

Na kraju je legendarni fudbaler odlučio da ostane kući i putem TV ekrana prati današnje veliko finale Francuske i Argentine koje se igra od 16 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi