Nevjerovatan preokret Francuske protiv Belgije za finale Lige nacija
Foto - EPA

Gubili 0:2, pobijedili 3:2

Nevjerovatan preokret Francuske protiv Belgije za finale Lige nacija

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u finale Lige nacija nakon što je večeras u Torinu savladala Belgiju sa 3:2 i to nakon što je na poluvremenu gubila sa 2:0.

Fenomenalan meč odigrale su ove dvije reprezentacije, a na kraju u finale ide Francuska, gdje ih čeka duel protiv Španije.

Belgija je u prvom poluvremenu bila bolji tim. Imali su nekoliko dobrih pokušaja, ali na golove u ovom meču smo morali sačekati do samog finiša prvog poluvremena.

U samo četiri minute Belgija je postigla dva gola. Yannick Carrasco je u 37. minuti prekrasno zabio za 1:0, a u 41. minuti majstoriju izvodi i Romelu Lukaku za prednost od 2:0 nakon prvog dijela meča.

Nastavak donosi apsolutnu dominaciju Francuske koja je krenula na sve ili ništa.

Napadačka igra Trikolorima se isplatila u 62. minuti kada Karim Benzema pogađa za 2:1 i vraća svoju selekciju u igru.

Sedam minuta kasnije novi gol u mreži Belgije. Tielemans je faulirao Griezmanna u kaznenom prostoru, VAR je pokazao da je to penal, a Kylian Mbappe zabija pogodak za 2:2.

Fantastičan fudbal igrao se sa obje strane nakon ovog gola. Sijevalo je sa svih strana, a Francuzi su vršli nevjerovatan pritisak na defanzivnu liniju Belgije.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Belgija je u 87. minuti postigla gol preko Lukakua. VAR ga je međutim poništio zbog ofsajda i ostalo je 2:2.

Pogba potom pogađa rašlje iz slobodnog udarca, a 90. minuti Francuska stiže do pobjede. Theo Hernandez je zabio za 3:2 i plasman Trikolora u finale.

Top Komentari

Emin_Podzic
Benzema ove sezone zlatna lopta
17 1
King_Kenny
...kakva igracina je ovaj Benzema pa to je cudo jedno...na stranu onaj gol koji je bio majstorija,covjek okrenut ledjima prema golu,snalazi se izmedju 5 protivnickih igraca i zabija gol...ali mene je jos vise odusevila njegova reakcija kod 3. gola Francuske koji je zabio Hernandez...Benzema je blizi lopti,mogao je uzeti i on se okrenuti i sutirati,ali on pusta loptu Hernandezu i odmah se otkriva na stranu povlaceci za sobom jednog igraca i ostavlja prostor saigracu da sutira...kakva fudbalska inteligencija...u onoj situaciji Penaldo ne bi pustio Hernandeza da sutne pa makar je on u aut sutnuo.
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi