Ovo je sastav Francuske za BiH: Bez Kantea, ali izgleda zastrašujuće

Svjetski prvaci dočekuju Zmajeve

Ovo je sastav Francuske za BiH: Bez Kantea, ali izgleda zastrašujuće

Edmir Škorić

U srijedu od 20:45 sati u Strasbourgu se u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sastaju Francuska i BiH.

Iako su oslabljeni neigranjem dva važna igrača, Francuzi su ipak veliki favoriti u ovom duzelu, a tamošnji mediji već su najavili početnih 11 koji će sutra istrčati na teren.

N'Golo Kante nedostaje, ali će Paulu Pogbi u veznom redu pomagati Thomas Lemar i Corentin Tolisso.

Očekuje se da starter bude sjajni Jules Kounde. On bi mogao biti na poziciji desnog beka, lijevo Lucas Digne, a stoperski par Varane i Kimpembe.

U napadu će zaigrati Griezmann, Mbappe i Benzema. Nema šta, zastrašujuće izgleda sastav aktuelnih svjetskih prvaka.

Sastav: Lloris, Kounde, Varane, Kimpembe, Digne, Pogba, Lemar, Tolisso, Griezmann, Mbappe, Benzema.

Oglasi

U pitanju je šesti duel reprezentacija BiH i Francuske. Od pet dosadašnjih utakmica, dvije su završene remijem, a u tri je Francuska ostvarila pobjede. Ukupna gol razlika je 3:7 u korist Francuza.

Francuze će podržati sutra oko 22.000 navijača.

Na press konferenciji Francuske pred BiH su glavna tema bili Mbappe i Griezmann

Tim Didiera Deschampsa je veliki favorit pred sutrašnji meč protiv BiH u Strasbourgu, a na danas održanoj press konferenciji novinari su pokušavali iskopati bilo kakvu novu informaciju o Kylianu Mbappeu i Antoineu Griezmannu. Mbappe se danima povezuje s Real Madridom, ali je ipak ostao u Parizu, dok je Griezmann u završnici prijelaznog roka navodno blizu odlaska iz Barcelone.

"Kylian i Antoine su spokojni, sretni što su ovdje s nama. Oni su profesionalci. U ponoć će sve biti jasno, iako mislim da je to već sada jasno", dodao je na kraju Deschamps uz smijeh.

Deschamps je kratko govorio i o samom meču koji očekuje njegove igrače.

Oglasi

"Ne možemo promijeniti ono što se dogodilo (na Euru). Nalazimo se pred novim izazovima i pred nama je novi cilj. Nema pritiska. Sigurni smo da je novi cilj vrlo važan, a to je da se kvalificiramo za Svjetsko prvenstvo. A sutra (srijeda) nastavljamo putem kojim smo krenuli u martu", rekao je Deschamps, dodavši:

"Želimo da zadržimo kontinutet dobrog rada i odlučnost koju imamo. Želimo i dalje pokazivati našu snagu".

Kapiten francuske reprezentacije i golman Tottenhama Hugo Lloris također je upitan o Mbappeu, koji će po svemu sudeći ostati član PSG-a.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"On je vrlo profesionalan, što je pokazao u ove četiri utakmice PSG-a, fokusiran je na svoj posao, na svoju svakodnevnicu", rekao je Lloris iz Strasbourga, uoči utakmice protiv BiH.

"U ova prva dva dana on je stigao s osmijehom, spreman za borbu i uživanje s reprezentacijom", dodao je Lloris.

Top Komentari

King_Kenny
...ovo im je prva utakmica nakon debakla na EP,sto znaci da cemo mi nastradati,na nama ce gace da istresu...jos kad uzmemo u obzir kakvi smo mi trenutno prognoziram 7:0 za Francusku.
2 7
DR_GAZiJA
Ako sutra izgubimo, imat cemo start SKORO kao AR678AL..do duse mi smo ZABILI PO NEKI GOL.. a izgubila se draz pracenja REPREZENTACIJE kako je POSLTALA VICINA PRCIJA I PRODANIH BOSNJA..Poderat ce nas kao FOCAK rodni list..
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi