Francuzi zabili nož u leđa Benzemi: Samo su čekali da se napusti kamp...

L'Equipe je objavio pomalo nevjerovatnu vijest

Francuzi zabili nož u leđa Benzemi: Samo su čekali da se napusti kamp...

A. Čaušević

Karim Benzema dok igra fudbal života nije dobio priliku da zaigra na Svjetskom prvenstvu. Razlog je povreda koju je obnovio neposredno pred početak Mundijala u Kataru. Međutim, ono što je uslijedilo nakon njegovog odlaska moglo bi šokirati osvajača Zlatne lopte.

Francuska je turnir otvorila pobjedom nad Austrialijom. Iako su Kenguri bili ti koji su stigli prvi do vodstva Trikolori su preokretom slavili sa 4:1.

Aktuelni prvak svijeta meč drugog kola igra danas, a protivnik je reprezentacija Danske. Uoči te utakmice ugledni L'Equipe je objavio pomalo nevjerovatnu vijest o atmosferi u francuskom taboru.

Naime, pariški list izvještava da su svi odahnuli kada je Benzema napustio kamp te da većina igrača lakše diše, to se najviše odnosi na napadački trio.

Navodno je samo jedan igrač pokazao neku vrstu samilosti prema Benzemi. U pitanju je Marcus Thuram koji je inače njegov dobar prijatelj i praktično jedini koji ga istinski cijeni od svih reprezentativnih kolega.

Navodno je prva opuštena noć u francuskom taboru od dolaska u Katar bila upravo ona kada tu nije bilo Benzeme što dovoljno govori o "simpatijama" prema kapitenu Reala.

Oglasi

Najbolji napadač današnjice je u reprezetnaciju Francuske vraćen u maju 2021. nakon što ga nije bilo sedam godina zbog famoznog skandala vezanog za ucjenu Mathieua Valbuene eksplicitnim snimcima.

Od povratka vrlo brzo je preuzeo lidersku poziciju u fazi napada, imao je dobar nastup i na Evropskom prvenstvu, dok je dao i značajan doprinos osvajanju Lige nacija.

Na Mundijalu u Brazilu 2014. godine se nije proslavio, četiri godine kasnije u Rusiji ga nije bilo, dok je Mundijal u Kataru trebao biti možda i posljednja prilika da sa reprezentacijom uradi neku veliku stvar.

Međutim, sudbina je htjela da se povrijedi nekoliko sedmica pred Mundijal, da bi otpao nekoliko dana pred prvi meč turnira i to zbog povrede kvadricepsa.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"U životu nikad nisam odustajao, ali večeras sam morao misliti o ekipi, kao što to uvijek činim. Zato sam odustao kako bih dao šansu nekom ko može pomoći našoj ekipi na Svjetskom prvenstvu", poručio je fudbaler alžirskog porijekla.

Iako je odustao da neko drugi dobije šansu, na kraju je dobio samo nož u leđa jer su se mnogi obradovali njegovog odlasku.

Top Komentari

DamirT
Pa normalno kad je djubre od osobe. Nece ga nikad ni prihvatit
3 9
denimen9
Bahato
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi