Strah i trepet za protivnike: Kako će izgledati sastav Francuske ako se vrati Benzema?

Deschamps je ionako na slatkim mukama

Strah i trepet za protivnike: Kako će izgledati sastav Francuske ako se vrati Benzema?

E. Čaušević

Didier Deschamps večeras će objaviti spisak igrača Francuske na koje će računati na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Trikolori su bez dileme jedni od najvećih favorita za osvajanje zlatne medalje na Euru, a očito je da je i Deschamps odlučan da nakon Svjetskog prvenstva njegova selekcija osvoji i Euro.

Naime, francuski mediji objavili su jutros da je Deschamps odlučio da s najjačim sastavom ide na EP i čak je spreman da nakon šest godina u reprezentaciju pozove Karima Benzemu.

Mnogi mediji u Francuskoj objavili su jutros da će se Benzema naći na spisku reprezentacije ove zemlje po prvi put nakon oktobra 2015. godine.

Napadač Real Madrida ove sezone igra u fantastičnoj formi i mediji u Francuskoj su poručili da je vrijeme da se vrati u reprezentaciju i da se zaboravi skandal s Valbuenom iz 2015. godine.

Deschamps će spisak Trikolora saopštiti večeras u 20 sati i očekuje se da će se na listi od 26 fudbalera naći i Benzemino ime.

Oglasi

Ukoliko se Benzema vrati u reprezentaciju onda će Deschamps zaista imati nevjerovatan napad na raspolaganju, a mediji su već počeli špekulisati kako bi mogao izgledati sastav ove selekcije na Euru.

Prethodnih godina u vrhu napada igrao je Olivier Giroud, ali jasno je da on nije na Benzeminom nivou. Pored Mbappea i Griezmanna ova selekcija će biti zaista ubitačna.

Sastav Francuske ako Benzema bude na spisku mogao bi izgledati ovako: Lloris, Pavard, Varane, Kimpembe, Lucas Hernandez, Kante, Rabiot, Pogba, Griezmann, Mbappe, Benzema.

France Benzema Euro 2020

I pored ovog strašnog sastava Deschamps će na klupi imati još igrače poput Dembelea, Lemara, Fekira, Girouda, Ben Yeddera, Upamecana, Ndombelea, Comana...

Francusku već u grupnoj fazi očekuje paklen posao jer se nalaze u grupi sa Njemačkom, Portugalom i Mađarskom.

Ekipa Francuske Euro otvara 15. juna u Minhenu utakmicom protiv Njemačke. Četiri dana kasnije igraju u Budimpešti protiv Mađarske, dok u posljednjem kolu grupne faze igraju protiv Portugala također u Budimpešti.

Top Komentari

doledolovski
Karim doktor igrice
2 1
konjnakvadrat
Rabiot -Kipembe ma dajjjjj
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi