Francuzi testiraju "Orlove"

Pred kvalifikacioni turnir

Francuzi testiraju "Orlove"

Košarkaške reprezentacije Srbije i Francuske pokušaće preko kvalifikacionih turnira da dođu do plasmana na Olimpijske igre, ali će prije toga međusobno odmjeriti snage, i to dva puta.

Prvi duel "Orlova" i "Trikolora" zakazan je za 21. jun u Parizu, dok je drugi na programu četiri dana kasnije u Beogradu.

Kada su u pitanju "mini kvalifikacije" za put u Rio, Srbija će na domaćem parketu za protivnike imati sastave Angole i Portorika. Francuzi će svoju vizu tražiti u mečevima sa Filipinima i Novim Zelandom.

Posljednji put ove dvije selekcije sastale su se prošle godine na EP u Francuskoj, kada je u borbi za bronzanu medalju slavio domaći tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi