"Sudije i FIBA ne daju Srbiji da se bori za medalje"

Selektor Srbije Saša Đorđević tvrdi

"Sudije i FIBA ne daju Srbiji da se bori za medalje"

Midhat Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Saša Đorđević, optužio je sudije i FIBA-u da ne daju njegovoj selekciji da se bori za medalje.

Đorđević je vodio Orlove do četvrtog mjesta na Evropskom prvenstvu, a nakon završetka Eurobasketa osvrnuo se na sve što se događalo.

"U prvoj utakmici Eurobasketa sam namjerno dobio tehničku, ker sam znao šta nas čeka. Smatram da FIBA-i nije u interesu da se Srbija bori za medalju. Nemaju interesa od nas u financijskom smislu", rekao je Đorđević, te je dodao:

"Isti sudija nam je bio na četiri utakmice. To mi nije jasno, kao ni to zašto nam je Španac sudio u polufinalu. Niko nema pravo da zabrani sportistima da se bore za medalje. Zato je naš izazov još veći", rekao je Đorđević.

Košarkaši savez Srbije će produžiti ugovor Đorđeviću. On će nacionalni tim Srbije predvoditi i u naredne četiri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.