Frank de Boer preuzeo novog prvaka MLS lige

Atlanta United predstavila novog trenera

Frank de Boer preuzeo novog prvaka MLS lige

Holandski stručnjak Frank de Boer novi je trener Atlanta Uniteda.

Novi prvak MLS lige ispisao je historiju u nedavno završenoj sezoni u Sjedinjenim Američkim Državama, a njihov dojučerašnji trener Gerard Tata Martino dogovorio je preuzimanje reprezentacije Meksika.

Umjesto njega, Atlanta je za trenera imenovala Franka de Boera, koji je u dosadašnjoj karijeri vodio Crystal Palace, Inter i Ajax, a jedno vrijeme je bio i pomoćni trener u reprezentaciji Holandije.

U bogatoj igračkoj karijeri, De Boer je igrao za Ajax, Barcelonu, Galatasaray, Glasgow Rangers, Al-Rayyan i Al-Shamal. Za Holandiju je skupio 112 nastupa i zabio tri gola.

Interesantno, Frank de Boer će biti tek drugi trener Atlante United u historiji s obzirom da je ovaj klub osnovan 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi