Lampard stao u odbranu predsjednika Chelseaja: "Ako šef to želi, to može učiniti"

Trener brani predsjednika Chelseaja

Lampard stao u odbranu predsjednika Chelseaja: "Ako šef to želi, to može učiniti"

Eldar Ganibegović

Vlasnik Chelseaja, Todd Boehly, ima običaj da se nakon utakmica londonske ekipe pojavljuje u svlačionici. Neki su to komentarisali u negativnom kontekstu, no Frank Lampard nema problem s tim.

Večeras od 21 sat u Londonu revanš meč četvrtfinala Lige prvaka igraju Chelsea i Real Madrid, a engleski tim imat će jako težak zadatak.

U prvoj utakmici koja je igrana u Španiji, Real Madrid je slavio s 2:0 i večeras ima veliku prednost pred revanš.

Uoči ove utakmice, dosta negativnih komentara je bilo u i oko Chelseaja zbog toga što vlasnik Chelseaja Todd Boehly ulazi u svlačionicu nakon utakmica.

Ipak, privremeni trener Plavaca, Frank Lampard, nema problem s tim i istakao je da ukoliko Boehly to želi, može to radi. 

"Meni je to ugodno. Bilo je kritika na račun bivšeg šefa da nije dolazio i da ga nije bilo, što nije uvijek bilo tačno da budem iskren. Sjećam se vremena kada sam bio igrač kada bi šefovi dolazili u svlačionicu.

Oglasi

To se dogodilo prvi put u Chelseaju i nikada se ranije nije dogodilo. Sjećam se da sam bio sretan što možemo slaviti s njima, slušati ih i osjetiti. Ne mislim da je to loše što se tiče identiteta kluba i njegovog pravca.

Nemam problem s tim. Imam svoje stvari koje želim reći nakon utakmice. Ako šef želi biti prisutan i želi razgovarati sa igračima onda to može i učiniti. Kako je Kepa rekao, to može biti uobičajena stvar u današnje vrijeme. To zapravo pokazuje strast i to mi se sviđa", rekao je Frank Lampard.

Chelsea je ove sezone neprepoznatljiv i Ligu prvaka igrat će iduće sezone samo ako je osvoje ove, što je iz ove perspektive skoro nemoguće.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dodatna so na ranu Franka Lamparda svakako će biti to što neće igrati Kalidou Koulibaly koji se povrijedio u prvoj utakmici igranoj u Madridu prije šest dana.

Pobjednik ovog dvomeča u polufinalu će igrati ili protiv Manchester Cityja ili protiv Bayerna. Podsjetimo, City je u prvoj utakmici slavio s 3:0.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi