Zaplakao i počeo da moli, a onda je shvatio da se vraća u svoj najveći pakao i da povratka nema!

Lukaku saznao odluku

Zaplakao i počeo da moli, a onda je shvatio da se vraća u svoj najveći pakao i da povratka nema!

Endin Čaušević

Italijanski mediji objavili su jučer da Romelu Lukaku gotovo sigurno neće ostati u Interu nakon ove sezone jer klub s Meazze neće otkupiti njegov ugovor od Chelseaja, te će se on vratiti u London. Ova odluka se Belgijancu nije uopšte svidjela, a to je njegova reakcija najbolje dokazala.

La Gazzetta dello Sport objavila je jučer da su čelnici Intera odlučili da neće otkupiti Lukakuov ugovor od Chelseaja na kraju ove sezone jer nisu previše zadovoljni igrama belgijskog napadača od povratka na Meazzu.

Također, to vjerovatno znači da će Edin Džeko na kraju dobiti novi ugovor i barem još jednu sezonu ostati u Interu.

Lukaku je itekako razočaran odlukom čelnika kluba jer je na sve načine pokušao da se izbori za ostanak u Interu. Belgijanac je u nekoliko navrata čak molio čelnike Intera da otkupe njegov ugovor, ali oni su ga na kraju odbili.

Inter nema dovoljno novca da zadrži Belgijanca, a ni ne trude se previše da taj transfer ostvare jer su razočarani njegovim igrama. Lukakuu je ova odluka saopštena prije nekoliko dana što ga je itekako pogodilo.

Engleski Daily Mail piše da je Lukaku bio vidno tužan i razočaran kada je saznao odluku Intera. Belgijanac na sve načine pokušava izbjeći povratak na Stamford Bridge, ali čini se da će to biti nemoguća misija.

Oglasi

Lukaku uopšte ne želi da igra za Chelsea jer je shvatio kakvu grešku je napravio povratkom u ovaj klub, ali takvim ponašanjem sigurno će sebi samo dodatno otežati cijelu situaciju.

U Chelseaju su razočarani što Lukaku ima takvo mišljenje o klubu čiji je još uvijek član i što tako otvoreno govori koliko ne želi da se vrati na Stamford Bridge i ponovo zaigra u dresu Plavaca.

Navodno, Lukaku je čak pustio suzu kada mu je saopšteno da neće ostati u Interu i da će se na ljeto morati vratiti u Chelsea što dovoljno pokazuje koliko mu se uopšte ne igra za londonski klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Interu su odlučni da je bolje da novac potroše na nekog drugog napadača, a već imaju nekoliko igrača na meti. To su Marcus Thuram, Roberto Firmino i Mateo Retegui, te su u klubu odlučili da je najbolje da pokušaju dovesti nekog od njih nego da zadrže indisponiranog Lukakua.

Lukaku se tako sigurno vraća u London na ljeto, ali da li će se tu zadržati ostaje nam da vidimo. Neće biti iznenađenje ukoliko ga Chelsea stavi na transfer listu odmah po povratku iz Intera.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi