Bosanac u lovu na polufinale Lige prvaka; Chelseaju potrebno čudo

Revanši četvrtfinala Lige prvaka

Bosanac u lovu na polufinale Lige prvaka; Chelseaju potrebno čudo

E. Ganibegović

Večeras su na programu prva dva revanš susreta četvrtfinala Lige prvaka, te ćemo večeras saznati i prva dva učesnika polufinala ovog takmičenja, no ne i prvi par, jer se ne križaju u žrijebu.

Liga prvaka se vraća, a večeras se od 21 sat igraju revanš susreti četvrtfinala Lige prvaka između Napolija i Milana, te Chelseaja i Real Madrida.

Na jugu Italije snage će odmjeriti tim koji će na kraju ove sezone proslaviti titulu prvaka Italije i tim koji će je izgubiti, a ovaj drugi ima prednost od 1:0 iz prve utakmice.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Rade Krunić, na pragu je plasmana u polufinale Lige prvaka sa svojim Milanom, a očekuje se da večeras zauzme mjesto u startnoj postavi.

Oba tima su u padu forme, a zanimljiva činjenica je da je Milan u posljednjih osam susreta pobijedio dva puta i to oba puta Napoli, koji je večeras ipak favorit na svom terenu.

Bolji iz ovog dvomeča u polufinalu će se sastati protiv boljeg iz para Benfica - Inter (0:2 prva utakmica), što znači da je po trenutnom stanju na pomolu bh. duel u polufinalu između Krunića i Džeke.

Oglasi

Što se tiče druge večerašnje utakmice, tu su stvari mnogo jasnije. Chelsea ima zaostatak od 0:2 protiv Real Madrida i s obzirom na to kako igra, trebat će im čudo da prođu dalje.

Chelsea je ove sezone neprepoznatljiv i Ligu prvaka igrat će iduće sezone samo ako je osvoje ove, što je iz ove perspektive skoro nemoguće.

Dodatna so na ranu Franka Lamparda svakako će biti to što neće igrati Kalidou Koulibaly koji se povrijedio u prvoj utakmici igranoj u Madridu prije šest dana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pobjednik ovog dvomeča u polufinalu će igrati ili protiv Manchester Cityja ili protiv Bayerna. Podsjetimo, City je u prvoj utakmici slavio s 3:0.

Sutra su na programu revanš susreti Inter - Benfica i Bayern - Manchester City, kada ćemo imati i kompletirane parove polufinala. I te se utakmice igraju od 21 sat. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Nikad slabija liga prvaka,vidi samo dokle ke dogurao jedan milan,inter,benfica,!Užas
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti