Njemačka bruji o golu iz Frankfurta: Odavno u fudbalu nije viđen savršeniji lob

Lindstrom oduševio fudbalsku javnost

Njemačka bruji o golu iz Frankfurta: Odavno u fudbalu nije viđen savršeniji lob

Endin Čaušević

Frankfurt je danas pred svojim navijačima deklasirao Bayer Leverkusen sa 5:1 u meču 10. kola Bundeslige.

Leverkusen ove sezone igra očajno u domaćem prvenstvu, a ni dolazak Xabija Alonsa na trenersku poziciju očito još uvijek nije promijenio stvari u ovom timu.

Bayer je danas gostovao kod ekipe Frankfurta i sigurno je da nisu ni slutili kakav poraz će doživjeti na Deutsche Bank Parku.

Domaći tim je uspio da zabije čak pet golova ekipi Leverkusena, a jedini pogodak za goste postigao je Hincaple koji je u 56. minuti poravnao na 1:1.

Međutim, nakon toga Leverkusen je doživio pravu blamažu i u samo pola sata uspio je da primi čak četiri gola.

No, detalj koji se posebno izdvaja iz ove utakmice desio se u 65. minuti, a u centru pažnje bio je Jesper Lindstrom koji je zabio fantastičan pogodak za 3:1.

Lindstrom je uspio prvo da pobjegne odbrani Bayera i izađe sam na golmana ovog tima, a potom ga je lobovao na zaista spektakularan način i povisio je vodstvo za 3:1, te se našao u centru pažnje na društvenim mrežama.

Mnogi su oduševljeni kako je Lindstrom iz takve udaljenosti uspio da savršeno prebaci golmana Leverkusena jer je to zaista jako teško izvesti. Ipak, Dancu je to danas uspjelo i sigurno da će biti u konkurenciji za naljepši gol ovog kola u najjačim evropskim ligama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lindstrom je u Frankfurt stigao na ljeto 2021. godine iz Brondbyja. U dosadašnjem dijelu sezone zabio je četiri gola na deset mečeva.

Top Komentari

Klicko
Toliko o xabi alonsu i njegovom trenerskom umijeću hahahha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti