Frankfurt i Bremen podijelili bodove

Njemačka Bundesliga

Frankfurt i Bremen podijelili bodove

Fudbaleri Frankfurta i Werder Bremena podijelili su bodove u meču 28. kola Bundeslige odigravši 2:2 na Commerzbank Areni.

Bila je ovo utakmica dvije ekipe koje se bore za Evropa ligu, a na kraju podjela bodova nije mnogo dobrog donijela nijednom timu. 

Werder je bio daleko bliži pobjedi na ovom meču jer su vodili nakon prvog poluvremena sa 2:0 Strijelci su bili Junuzović u 37. minuti i Bertels šest minuta kasnije. 

Ipak, domaći su se pribrali pa su u nastavku uspjeli da izjednače rezultat i izvuku makar bod. Prvo je Gačinović u 48. minuti smanjio prednost gostiju, da bi 17 minuta prije kraja meča Fabian sa 11 metara donio bod svom timu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Frankfurt je nakon ovog boda skočio na 7. mjesto sa 38 bodova, dok je Werder tri mjesta ispod sa dva boda manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije